La primera fàbrica de bateries estatal s’instal·laria “a prop” de SEAT Martorell

Categories General

El Govern espanyol ha creat amb SEAT, Volkswagen i Iberdrola un consorci públicoprivat per poder optar a fons europeus i impulsar la primera fàbrica de bateries estatal a prop de Martorell, segons ha anunciat aquest dijous la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, en un acte de la UGT-FICA. L’anunci arriba un dia abans que el rei Felip VI i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, visitin les instal·lacions de SEAT a Martorell.

El projecte ha de permetre desenvolupar un conjunt d’actuacions que garanteixin que hi hagi les infraestructures, instal·lacions i mecanismes necessaris per fabricar de formar autònoma i competitiva un vehicle elèctric connectat complet, ha assegurat Maroto.

El consorci formarà part del primer Projecte Estratègic per la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) que vol contribuir a la transició cap al vehicle elèctric i connectat. Els PERTE són els projectes amb què el govern espanyol gestionarà els diners provinents dels fons europeus per la COVID-19. Segons Reyes Maroto, la iniciativa està “oberta a altres socis”.

La ministra ha dit que SEAT ha anunciat ja un procés de transformació cap al vehicle elèctric i que el PERTE l’han d’ajudar a “tenir una fàbrica de bateries a prop”. En aquest conscorci, el grup Volkswagen aportarà la construcció d’automòbils i Iberdrola serà l’encarregat de proveir energia renovable, així com més endavant d’hidrogen.

Font: La primera fàbrica de bateries estatal s’instal·laria “a prop” de SEAT Martorell