La Regidoria de Cultura fa un bon balanç de la Festa Major en afluència i qualitat dels actes

Categories General

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Sergi Corral, ha fet un balanç satisfactori de la Festa Major 2023. D’una banda, ha destacat l’augment de públic que s’ha experimentat en els actes de cultura popular com el Cercanit o el Correfoc. De l’altra, l’assistència massiva i consolidada als concerts -Pastora Soler, Figa Flawas i el Pony Pisador, en aquesta ocasió-i la qualitat de les propostes.

Per Corral, l’entrada festiva ja va ser prou encertada amb un pregó a càrrec de Xavi Coral que va ser “molt amè”, amb mig miler de persones a plaça i exitoses novetats: “El repartiment de caretes amb el dibuix del Diable i les calcomanies amb la silueta del pont, que van tenir molt d’èxit. Fins i tot vam fer curt”.

El Cercanit, un dels actes de cultura popular, és una fórmula que funciona millor cada any: “Va tenir un gran augment de públic”, apunta. Cas similar al de la Festa Petarda, a la que “hi van anar entre 1.500 i 2.000 persones, i un públic més rejovenit, cosa que ens alegra”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l’Ajuntament

Quant al segon dia, ha destacat que “estem molt contents amb les més de 8.000 persones al concert de Pastora Soler. Van escoltar una veu privilegiada”. Ha exemplificat una altra mostra del major l’interès per la cultura popular “amb un Correfoc que va tenir molta més assistència, amb un recorregut més agradable per a la gent”, i  sense deixar de banda l’exitós Concert Vermut -amb unes 500 persones- o el Holi Party, amb 600.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l’Ajuntament

De la segona nit de concerts -dimecres-, també ha valorat que hi hagués una afluència propera a les 4.000 persones per a les propostes del Pony Pisador i Figa Flawas.

Per tot plegat, ha expressat que la festa “ha aconseguit els objectius bàsics que la gent es diverteixi, balli i s’ho passi bé”, que abarqui “totes les edats, un públic familiar i d’amics” i que es basi “en propostes musicals de qualitat”. Ara, toca apuntar “tot allò que es pugui millorar de cara a l’any vinent”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l’Ajuntament

El regidor ha afegit que “al darrere d’una Festa Major hi ha molta feina a fer i des de molts àmbits de l’Ajuntament, com ara la Brigada, la Policia Local, els Agents Cívics i Protecció Civil, per a que es pugui celebrar”. Admet que, ara per ara, ja estan abocats amb els actes de la Diada Nacional de Catalunya i de la Festa del Roser, a l’octubre.

Font: La Regidoria de Cultura fa un bon balanç de la Festa Major en afluència i qualitat dels actes