La remodelació de la plaça de Maria Canela i del passatge de la Central Elèctrica s’inaugura el 26 de gener

Categories General

El divendres 26 de gener, a les 17.00h, s’inaugurarà la remodelació de la plaça de Maria Canela i del passatge de la Central Elèctrica, al barri de Can Carreres. L’acte inclourà parlaments de l’alcalde Xavier Fonollosa, una xocolatada, trenet de cinc polzades dels Amics del Ferrocarril i portes obertes a la seu dels Amics de Sant Antoni Abat, ubicada a la mateixa plaça.

Les actuacions realitzades han tingut com a objectiu prioritzar la mobilitat activa al nucli urbà, en concret entre els barris de Can Carreres i El Pla, tot fomentant un model de transport més sostenible per contribuir a la millora ambiental i de salut. Com a resultat, han suposat la millora de l’itinerari de vianants i la connexió vertical d’una part del barri -que acull un institut i una residència de la gent gran- amb la resta i amb el passeig Catalunya, eix cívic destacat del municipi.

Aquest fet comporta un impacte positiu en l’arquitectura i la qualitat de vida urbanes, recuperant espai públic per als vianants, reduint el trànsit, millorant l’itinerari, l’accessibilitat de vianants i reduint el soroll.

Remodelació de la plaça de Maria Canela

A la plaça de Maria Canela, l’actuació ha consistit en renovar i ampliar el parc infantil amb nous jocs i paviment de cautxú, i s’ha creat un nou paviment de formigó imprès de colors a tota la plaça.

A la zona d’aparcament s’ha millorat la jardineria i l’enllumenat, s’ha reasfaltat tot l’àmbit,s’han augmentat les places d’aparcament, i s’ha construït una escala que comunica amb el passeig de Catalunya facilitant d’aquesta manera l’accesibilitat i connexions entre barris.

De la mateixa manera, s’han revestit les pantalles acústiques del túnel amb xapa metàl•lica de colors. I la rampa d’accés a l’institut també s’ha fet nova i més amplia per millorar l’entrada i sortida de persones.

Les obres han patit un endarreriment de més d’un any en la seva finalització, a causa de diverses incidències generades per les actuacions d’Adif al Corredor Mediterrani, que passa just pel costat de la plaça i sota el passeig de Catalunya.

Passatge de la Central Elèctrica

Quant a la remodelació del passatge de la Central Elèctrica, s’ha construït un nou nucli de comunicacions vertical -un ascensor i una escala- que permet la connexió, l’accessibilitat i la mobilitat vertical d’aquesta part de Can Carreres amb el passeig de Catalunya. S’ha fet garantint l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda, mitjançant itineraris de vianants accessibles.

També s’ha augmentat l’espai de les voreres i s’ha creat una plataforma única -calçada i vorera al mateix nivell- de prioritat invertida amb itinerari mixt de vianants i vehicles per millorar els itineraris a peu i la circulació rodada a la totalitat del carrer del Passatge de la Central Elèctrica.

Alhora, s’ha incrementat la vegetació amb la plantació de nou arbrat, s’han renovat els acabats d’urbanització i la xarxa d’enllumenat públic amb criteris d’eficiència energètica i s’han revestit les pantalles acústiques que tanquen el túnel del tren, amb xapa metàl•lica de colors.

Un projecte finançat pel MITMA i l’Ajuntament de Martorell

Les actuacions formen part del projecte ‘Reurbanització del passatge Central Elèctrica’, dins de la segona convocatòria del ‘Programa de ayudas a municipios para la implantación de zonas de bajas emisiones y la transformación digital y sostenible del transporte urbano’.

Han estat finançades en el marc del ‘Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia’ per a Europa per una mobilitat sostenible del ‘Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana MITMA’ cofinançats per la Unión Europea amb fons NextGenerationEU.

The post La remodelació de la plaça de Maria Canela i del passatge de la Central Elèctrica s’inaugura el 26 de gener appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: La remodelació de la plaça de Maria Canela i del passatge de la Central Elèctrica s’inaugura el 26 de gener