La Residència Sant Joan de Déu s’apunta al Voluntariat per la llengua virtual

Categories General

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, en col·laboració amb la Residència Sant Joan de Déu, ha posat en marxa amb èxit el Voluntariat per la llengua (VxL) virtual entre els usuaris de la residència i persones aprenentes externes. Ja són tres les parelles lingüístiques que estan en marxa i s’espera incrementar-ne el nombre ben aviat.

La modalitat virtual del VxL permet a les persones vulnerables una interacció social que d’una altra manera, a causa de les limitacions derivades per la pandèmia, no seria possible. El responsable del SLC de Martorell, Andreu González, comenta que “aquest any, hem tingut la sort que tres persones que viuen a la Residència Sant Joan de Déu han començat a participar amb nosaltres com a voluntaris lingüístics”.

L’Ana Maria, el Mario i l’Agustina s’han enfrontat al repte de les noves tecnologies i es posen cada setmana davant d’una pantalla per fer conversa en català a través de videoconferència amb les seves parelles lingüístiques, demostrant que les ganes d’ajudar i d’aprendre no tenen edat. “Les noves tecnologies fan possible que una persona que estigui físicament allunyada d’una altra pugui fer de voluntari lingüístic, sempre que sàpiguen utilitzar tauletes o mòbils i tenir un aprenent de català a distància”, diu González.

Andreu González, responsable SLC Martorell

El Servei Local de Català de Martorell gestiona el VxL a Martorell des de l’any 2004. Tot i que la modalitat virtual s’hi du a terme des del 2017, ha estat aquest 2020 quan ha agafat més empenta, i s’espera que el 2021 creixi encara més. Per a més informació podeu escriure a martorell@cpnl.cat.

Font: La Residència Sant Joan de Déu s’apunta al Voluntariat per la llengua virtual