La Setmana per a l’envelliment actiu, impuls pel retrobament de la gent gran

Categories General

Del 23 al 29 de maig torna la Setmana per a l’envelliment actiu i de la gent gran a Martorell. La Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament ha preparat un programa d’actes per a la gent gran en què no hi falten conferències i xerrades, teatre, ball, àpats, tallers i teràpies. L’acte central serà la trobada i el dinar de germanor del diumenge 29, a Ca n’Oliveres.

El programa inclou 11 activitats, i dues més que se celebraran al mes de juny. La primera serà la inauguració del proper dilluns 23 de maig (19.00h) a la pista exterior d’El Progrés, que inclourà l’exhibició dels grups de ball de la gent gran i els parlaments de benvinguda.

La proposta més massiva serà la Trobada de primavera del diumenge 29, a partir de les 13.30h a Ca n’Oliveres. “L’última trobada que vam poder fer va ser a la tardor de 2019 i va ser espectacular, ja que es van aplegar més de 1.300 persones grans de tot Martorell. Va ser un dia molt complet”, destaca l’alcalde Xavier Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa avança que “si tot va bé, farem dues trobades d’aquest tipus a l’any: una a la primavera i l’altra, a la tardor”. A la de diumenge hi haurà dinar i actuacions de Laura Capellán i els Mariners d’Egara, del grup de música popular i havaneres de La Vila, i música i ball amb el grup Corxet. Les invitacions, gratuïtes, es podran aconseguir als esplais de la gent gran de La Vila i de Buenos Aires, a la Unitat de Gent Gran Activa (avinguda de Fèlix Duran i Canyameres 1); al Complex Esportiu La Vila; al Complex Educatiu Martorell; a l’Oficina d’Atenció del Patronat de Martorell i al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES). Per arribar a Ca n’Oliveres, es facilitarà transport públic amb parades de bus especials per tot Martorell (consultar cartell) a partir de les 12.00h.

El dimarts 24 se celebrarà un torneig de petanca a l’Esplai de Buenos Aires (10.30h) i una nova conferència del cicle ‘La Universitat de l’Experiència’ (Auditori Joan Cererols, 17.30h) amb la xerrada ‘El que hem après sobre la soledat en la pandèmia’.

Dimecres 25, la gent gran podrà triar i remenar entre un bany de bosc (10.00h, amb sortida de l’Esplai de Buenos Aires); un circuit de salut i assessorament sobre diabetis, colesterol, nutrició i anàlisi de pell, psicologia i imatge i maquillatge a la Sala Muxart del Centre Cultural (10.00h); una demostració canina de l’equip de resposta immediata d’emergències de la Creu Roja (Residència Sant Joan de Déu, 16.30h); un taller sobre els subministraments a la llar a càrrec d’Hilari Teixidó (16.30h Esplai La Vila); i la xerrada ‘Autoconeixement i gestió d’emocions’ amb Jacqueline Fernández a l’Esplai de Buenos Aires (17.00h).

El dijous 26 hi haurà un cinefòrum dedicat al bon tracte a les persones grans, amb la projecció i debat de la pel·lícula El señor Henri comparte piso a càrrec de Marc Balanzó (17.00h, Esplai Buenos Aires). I divendres 27, l’Esplai La Vila acollirà a les 16.30h una activitat de ioga.

“La gent gran ha estat un dels col·lectius més castigats per la pandèmia i s’ho mereixen tot. Aquest país i aquest poble és com és gràcies a la seva gent gran i a tot el que van fer. Ara mereixen gaudir de la seva vellesa, amb el suport de les famílies i les administracions”, comenta l’alcalde a l’hora de ressaltar la importància de la Setmana.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Com a activitats post-cloenda , també s’ha inclòs una teràpia canina a la Residència de la Gent Gran Anoia (dimecres 1 de juny, 16.00h) amb l’Associació Catalana d’Excursionisme Caní, i l’obra de teatre ‘Un casament amb “mucho bombo y poco platillo”‘ de la Companyia de Teatre La Faràndula i la companyia de joves ‘Disbauxa’ (dissabte 4 de juny, 18.00h a l’Auditori Joan Cererols).

Font: La Setmana per a l’envelliment actiu, impuls pel retrobament de la gent gran