‘La Universitat de l’Experiència’ ofereix 14 conferències per a majors de 50 anys

Categories General

El 20 d’octubre es va posar en marxa a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural el cicle de conferències de tardor i hivern de ‘La Universitat de l’Experiència’ . Una iniciativa que apropa la gent gran al coneixement multidisciplinar amb conferències impartides per doctors, professors universitaris i llicenciats en molt variades matèries. És pionera a Catalunya i se celebrarà de manera presencial o en línia, segons permeti la situació sanitària.

‘La festa del pensament’ va ser el títol de la conferència inaugural, a càrrec de la professora honorífica de la UB Rosa Rius Gatell. El punt de partida d’aquesta iniciativa gestada i pensada per a la nostra població i impulsada per l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (Afopa), A12 Estudis i la Universitat Ramon Llull, amb el suport de l’Ajuntament de Martorell.

El programa inclou temàtiques molt variades -filosofia, ciències de la comunicació, història de l’art, psicologia, música i gastronomia-. “Totes de nivell universitari però adaptades a tothom i dirigides principalment a persones més grans de 50 anys”, tal i com remarca la presidenta d’Afopa, Muntsa Lamúa.

Muntsa Lamúa Cassú, presidenta d’Afopa

La programació

La següent cita serà ‘Pensar l’amor i l’erotisme des de la filosofia’ a càrrec de la Doctora en Filosofia Georgina Rabassó (27 d’octubre); ‘La màfia: el poder a l’ombra’ (3 de novembre) i ‘Secrets del Pontificat del Papa Francesc (10 de novembre) del periodista i historiador Vicenç Lozano; ‘No menjar-se a l’altre. Ideologia: visions del no-res’ amb el Doctor en Filosofia Oriol Alonso Cano (17 i 24 de novembre) i tancarà l’any la Grau en Història de l’Art Lina Gorbaneva i ‘L’art rús pensant la seva identitat’, l’1 i el 15 de desembre.

Muntsa Lamúa Cassú, presidenta d’Afopa

Ja al 2021, completaran la programació ‘Dalí: visió pscioanalítica’, amb la Psicòloga Clínica i Psicoanalista Mercè Collell i Badia (12 i 19 de gener); la ‘Transició energètica: entre l’emergència climàtica i realitat sòcio-econòmica’ amb el llicenciat en Enginyeria Mecànica i Doctor en Ciències Tèrmiques Alex Ivancic (26 de gener i 2 de febrer) i ‘Las sinsombrero: pensadores artistes de l’Edat de Plata’ a càrrec de la professora d’Autonomia del Pensament Maria Elizalde Frez.

Totes les xerrades se celebren en dimarts a les 17.30h i tenen una durada d’una hora i 45 minuts. Tot i que inicialment estan previstes de forma presencial a l’auditori Joan Cererols, l’organització disposa de l’opció en línia si les circumstàncies sanitàries així ho dictaminen.

Inscripcions obertes

Les inscripcions són obertes de cara a les properes sessions. Per a més informació o bé per a apuntar-s’hi, cal enviar un correu electrònic a l’adreça a12@blanquerna.url.edu o bé trucar al telèfon 93 439 94 59.

Programació ‘La Universitat de l’Experiència’. Cicle de tardor-hivern

Font: ‘La Universitat de l’Experiència’ ofereix 14 conferències per a majors de 50 anys