La Universitat de l’Experiència torna de vacances amb les últimes deu conferències del curs

Categories General

La Universitat de l’Experiència torna avui a l’activitat dels dimarts després d’un parèntesi per Setmana Santa. La recta final de la quarta edició del cicle de conferències inclourà 10 sessions , de disciplines molt variades. Hi haurà temàtiques locals d’història i de química -amb Alfred Mauri i José Antonio Arévalo- i conferenciants com el periodista Vicenç Lozano o el filòleg Josep-Lluís Carod Rovira, qui tancarà el curs. Com a novetat, s’organitza una sortida al País Basc per a la que encara hi ha places disponibles.

Just després de Pasqua tornen les conferències a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural per a persones de 55 anys o més i que s’hi hagin inscrit prèviament. Avui dimarts 2 d’abril, la cantant, compositora i terapeuta vocal Mariona Sagarra farà una sessió titulada ‘El món de la veu i els seus colors: l’anatomia de la veu i formes de cantar’. En parla la coordinadora de la Universitat de l’Experiència, Muntsa Lamúa:

Muntsa Lamúa, coordinadora de la Universitat de l’Experiència

Seguidament arribarà el torn a dos ponents i temes martorellencs. Primer, el Doctor en Història Medieval, arqueòleg i arxiver Alfred Mauri, qui farà una doble sessió: el 9 d’abril parlarà dels ‘Antecedents i origen de Martorell’, i el 16 ho farà ‘De l’església paleocristiana de Santa Margarida al monestir de Sant Genís de Rocafort’.

Muntsa Lamúa, coordinadora de la Universitat de l’Experiència

A continuació, el responsable de comunicació i advocacia d’INEOS Inovyn, José Antonio Arévalo, parlarà d’aquesta empresa i la seva implantació a Martorell. Serà el 23 d’abril.

Ja al maig, el periodista Vicenç Lozano vindrà a l’Auditori per presentar la xerrada ‘Independències: la via Eslovena i les Bàltiques’ el dia 7, i ‘La incultura amenaça la civilització’ el 14. Són dues xerrades “molt actuals i de gran interès en el moment present”, diu Lamúa.

El penúltim conferenciant serà el professor de la UAB Toni Raja, qui en dues jornades -21 i 28 de maig- parlarà de ‘Política Internacional de l’Orient Mitjà del 1991 a 2024’.

Per acabar, el filòleg Josep-Lluís Carod Rovira farà una doble sessió el 4 i 11 de juny sobre ‘el català, la llengua d’un poble’ i ‘Catalans d’Amèrica per la llibertat’. Lamúa destaca que la darrera sessió del dia 11 “serà de portes obertes. Tothom qui vulgui assistir-hi ha de contactar prèviament amb nosaltres trucant al 93 439 94 59 o al 620 04 19 63, o fer la consulta al correu a12@blanquerna.url.edu”.

Muntsa Lamúa, coordinadora de la Universitat de l’Experiència

Com a novetat, al maig també s’organitza “una sortida de cinc dies en autocar al País Basc, del 16 al 20, per estudiar a diversos escultors bascos, com Chillida, Oteiza i Ibarrola”. Lamúa explica que “encara hi ha places disponibles. Si hi ha alguna persona interessada, pot contactar de la mateixa que en el cas de la jornada de portes obertes.

Muntsa Lamúa, coordinadora de la Universitat de l’Experiència

La Universitat de l’Experiència, formació multidisciplinar de nivell universitari per a majors de 55 anys que arriba al seu quart curs a Martorell, té cada cop més acceptació. Lamúa destaca que “enguany som ja 120 inscrits i el grau de compromís és molt alt, ja que la mitjana d’assistència a les xerrades és d’entre un 70 i un 80%”.

Muntsa Lamúa, coordinadora de la Universitat de l’Experiència

Xifres que avalen una futura cinquena edició pel curs vinent. Lamúa la confirma: “ja estem confeccionant el nou programa de cara a la propera tardor”. Si tot va bé, se’n farà un tastet en la jornada de cloenda del present curs, el dia 11 de juny.

The post La Universitat de l’Experiència torna de vacances amb les últimes deu conferències del curs appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: La Universitat de l’Experiència torna de vacances amb les últimes deu conferències del curs