‘La vampira de Barcelona’, pel·lícula favorita a la 13a edició dels Premis Gaudí

Categories General

La vampira de Barcelona del director LLuís Danés parteix com a favorita en la 13a edició dels Premis Gaudí , organitzats per l’Acadèmia de Cinema Català. La pel·lícula, gravada a Martorell, opta a 14 candidatures, per davant de Las niñas de Pilar Palomero amb 13 i Sentimental de Cesc Gay que en té vuit. Un total de 32 títols han passat a la segona volta de les votacions i podran entrar al palmarès dels guardons. Les nominacions es van donar a conèixer dijous passat en un acte conduit per Aina Clotet i Sergi López, celebrat a l’Auditori de La Pedrera de Barcelona.

El film està nominat a millor pel·lícula, millor direcció (Lluís Danés) i millor interpretació protagonista (Nora Navas), i a les secundàries de Francesc Orella, Núria Prims i Bruna Cusí. A més de millor fotografia; música original; vestuari; maquillatge i perruqueria; efectes visuals; so i direcció de producció.

La vampira de Barcelona recrea el cas d’Enriqueta Martí, una dona del Raval barceloní de principis del segle XX acusada de segrestar i assassinar infants. Es va rodar, gairebé íntegrament, a la Nau 1 de Ca n’Oliveres de la nostra població, del 18 de novembre de 2019 al 18 de gener de 2020. L’espai, de 5.000 metres quadrats, es va dividir en dues àrees: una de lluminosa que recreava la Barcelona burgesa, i una de llòbrega, d’entorn industrial, laberint de carrers i cases brutes del Raval.

Dirigida per Lluís Danés, escrita per Maria Jaén i Lluís A. Martínez, i produïda per

Brutal Media i Filmax, amb producció associada de Televisió de Catalunya, es va presentar a la Secció Oficial del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, el passat mes d’octubre, on va guanyar el Gran Premi del Públic.

Font: ‘La vampira de Barcelona’, pel·lícula favorita a la 13a edició dels Premis Gaudí