La Vila, epicentre dissabte de la Fira de Primavera, amb opcions per a totes les edats

Categories General

La Vila ha desbordat vida aquest dissabte aglutinant els actes de Fira de Primavera . El nucli antic ha acollit, al matí i a la tarda, la Fira del Joc i l’Oci Familiar, el Vermut amb la música del grup Men in Swing, el Bingo Popular i la Cercavila. Al vespre, s’ha pogut fer un tast a la 7a Fira Gastronòmica, però la pluja ha obligat a adaptar la 10a representació de la Llegenda del Pont del Diable i a suspendre el concert d’Enric Verdaguer al Fossar de Sant Bartomeu.

Des de primera hora del matí, l’aparcament del Vapor ha albergat la Fira del Joc i l’Oci Familiar que, com ha parlat Sara Planes, directora d’activitats infantils, s’ha tractat “d’un espai amb activitats sostenibles, la majoria d’elles fetes amb fustes i materials reciclats, per conscienciar sobre l’emergència climàtica. A més, disposem d’un espai de manualitats infantils inclusives, els infants poden fer una volteta per una petita granja de joguina, també hi ha l’espai de joc lliure amb joguines sensorials, el circuit d’educació viària i els 35 jocs de fusta tradicionals de tot el món pensats per totes les edats”.

Sara Planes, directora d’activitats infantils

A l’hora del vermut, la plaça de l’Església s’ha omplert de gom a gom, amb l’actuació del grup musical Men in Swing, que ha amenitzat l’aperitiu i ha fet ballar al ritme del swing . Allà mateix, a les 17.00h, s’ha iniciat el Bingo Popular de l’Associació de Comerciants Fem Vila, i ha estat tot un èxit de participació, segons ha subratllat Anna Alzina, tresorera de l’associació.

Els premis han estat aportats pels comerços que formen part de l’entitat: vals per valor de 5 euros en el cas de la restauració i de 25 euros en el cas de les botigues, per gastar-los en aquests establiments. Els guanyadors han estat Marc Zamora amb el bingo obsequi, Julia Arradal amb el segon bingo, el tercer ha estat per Mercè Colom el quart per a Kike Bou, i el cinquè per a Enrique Vialcanet.

Anna Alzina, tresorera de l’Associació de Comerciants Fem Vila

A la tarda, ha tingut lloc la cercavila de la llegenda amb els balls populars a la plaça de la Vila del Drac Fafum, els Gegants de Martorell, els Capgrossos de Martorell, els Bastoners de Martorell i els gegants convidats de Moià.

Genís Soler, secretari dels Gegants de Moià, ha dit que “no és una trobada qualsevol, sinó que ens han convidat en exclusiva. És molt maco de participar en la llegenda local i ser part de la pròpia festa. Al final fas més vincle amb la colla local que no pas en una trobada multitudinària”. “Hi ha molta gent al carrer i gent d’altres entitats, i això sempre s’agraeix”.

Genís Soler, secretari Gegants Moià

Beatriz Mallabrera, membre del Drac Fafum de l’Escola Els Convents, ha dit que “la colla s’ha pres la participació en la cercavila amb molta il·lusió, ja que majoritàriament està formada per canalla, coneixen el drac de l’escola, se saben tots els balls i ho fan d’allò més bé. En aquesta ocasió, potser pel pont festiu, ens ha faltat una mica de gent”.

Beatriz Mallabrera, membre Drac Fafum

Després de la ballada, han iniciat la ruta pel carrer d’Anselm Clavé, carrer de Pere Puig, carrer de la carretera de Terrassa i carrer de Sant Bartomeu. Per finalitzar, els participants han fet el ball final al pont del Diable.

Al passeig del Quarter, centenars de persones han pogut fer glop i un mos a la 7a Fira Gastronòmica de La Vila, que ha comptat amb tasts de plats amb essència martorellenca i amb gust de llegenda. Ha comptat amb la participació del Restaurant Les Vinyes, El Celler de Martorell, Visual Gastro Bar, Dulce Emy i Xavi Mas Vins Intrèpids.

Anna Víctor, del Celler de Martorell, ha indicat que “estem oferint algunes de les tapes que oferim al celler, les que ens han semblat que podien tenir més sortida i que eren més pràctiques”. “Pel que fa la beguda, hem portat cervesa artesana que també és característica del nostre establiment”.

Anna Víctor, Celler de Martorell

“Venim a donar a conèixer els nostres vins. Treballem amb varietats de xarel·lo, merlot, sumoll i macabeu, i tenim cinc productes ara mateix entre escumosos, vi blanc i vi negre. És el primer cop que participem a la Fira Gastronòmica, tot i que havíem estat a altres fires de Martorell. Creiem que visualitza més el nostre producte”, ha apuntat Xavi Mas de Vins Intrèpids.

Xavi Mas, Vins Intrèpids

La companyia Voalá, encarregada de representar a la nit la 10a Llegenda del Pont del Diable, ha hagut d’adaptar el seu espectacle a causa de la intensa pluja. Finalment, han pogut oferir una demostració d’acrobàcia aèria, sense presència de llum ni foc per seguretat. Brava, la Colla de Diables i Drac de Martorell, la Colla de Geganters de Martorell i l’Espai Dansa, no han pogut participar de la coreografia.

També a causa de la pluja, s’ha suspès el concert del cantautor Enric Verdaguer al Fossar de Sant Bartomeu. La jornada clou a Ca n’Oliveras amb els Watake Show i una festa tropical on la primavera i el bon rotllo es fusionen amb una gran posada en escena.

Demà diumenge, es posarà el punt i final al programa festiu amb la concentració de l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues (AMCAM), el Mercat Ramader dels Amics de Sant Antoni Abat, la Fira del Joc i l’Oci Familiar, Mostra de Puntes de Coixí, Ball de Sardanes, Jornada Castellera, Correfocs, Concert de M’Clàssics i l’actuació amb làsers de llum i música.

Font: La Vila, epicentre dissabte de la Fira de Primavera, amb opcions per a totes les edats