La vivència extrema d’un pacient de la COVID-19 clou la 32a Setmana de la Gent Gran

Categories General

El martorellenc Joaquim Vives ha explicat en un vídeo publicat aquest divendres la seva experiència crítica com a malalt de la COVID-19 que se n’ha sortit i ja està recuperat. El seu testimoni es recull al Youtube de l’Ajuntament , i és una de les activitats destacades de la cloenda de la Setmana de l’Envelliment Actiu i la Gent Gran de Martorell. Un esdeveniment que s’ha reorientat enguany a les activitats virtuals.

Joaquim Vives feia una vida sana i normal els darrers temps, sense patir cap dolència destacada. Però l’arribada de la pandèmia del coronavirus va ha estat un punt d’inflexió en la seva vida. Des dels primers símptomes, al pas per l’Hospital Sant Joan de Déu, l’ingrés a la UCI de l’Hospital de Bellvitge i la recuperació final. Una batalla entre la vida i la mort, amb final feliç, que narra en primera persona.

“He estat a punt de marxar a l’altre món. Després de tres dies a 38 i 39 de febre, em van venir a buscar per portar-me a l’Hospital de Martorell”, narra ell mateix. Molts moments no els recorda, però sí té present que “d’allà em van enviar cap a l’Hospital de Bellvitge, on hi vaig ser 32 dies, dels quals 11 a l’UCI”. Un dels pensaments que recorda dels dies més crítics és “que s’havia acabat el món per mi”. I mentre lluitava, complia anys: “el 26 de març, quan portava quatre dies a l’UCI, en vaig fer 72”.

Joaquim Vives, testimoni de la COVID-19

Superat el moment crític va començar la lenta recuperació: “Em van portar a plantes i allà m’anava recuperant, però jo em sentia molt esgotat i encara pensava que no me’n sortiria”. Per fortuna, tot ha anat bé en el seu cas. En Joaquim té encara algunes petites seqüeles, però diu sentir-se “perfecte i l’home més feliç i agraït del poble”. Desitjaria que no hi hagués més gent que passés per aquest mal tràngol, però aconsella als malalts “que tinguin esperança en les institucions que tenim i que cada dia són millors”, i envia “un aplaudiment a tots els equips mèdics i personal sanitari, que han salvat la vida a moltes persones” i també a la xarxa de voluntaris que han ajudat enmig d’aquesta crisi sanitària.

Joaquim Vives, testimoni de la COVID-19

Amb aquest testimoni de la pandèmia s’ha tancat una 32a Setmana reconvertida a format virtual davant l’estat d’alarma a través del canal YouTube municipal. “Un fet que demostra que la gent gran és capaç d’adaptar-se a qualsevol situació i que és molt activa”, diu la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell, Cristina Dalmau. Valora que “hem fet una programació virtual molt interessant, i estem molt agraïts de la participació de totes les persones que n’han format part”.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell

Al llarg d’aquest divendres s’han publicat diversos continguts, com ara ‘La festa del karaoke a casa’ i un primer capítol de la sèrie ‘La COVID no guanyarà ’ de la companyia La Faràndula, que compta amb el suport de l’Aula de Teatre de Martorell. També hi ha hagut una sessió informativa en línea amb Muntsa Lamúa, qui ha parlat de la formació i la cultura com a eines de gestió per una vida més plena i saludable, una proposta de la Universitat Ramon Llull que es posarà en marxa a Martorell durant el proper curs 2020-21.

Font: La vivència extrema d’un pacient de la COVID-19 clou la 32a Setmana de la Gent Gran