L’activitat física al servei de la cohesió social, vàlua de la candidatura Martorell Ciutat Europea de l’Esport

Categories General

L’Ajuntament ha defensat aquest matí la candidatura Martorell Ciutat Europea de l’Esport 2023 . La presentació ha tingut lloc a La Caserna, davant dels membres del comitè delegat avaluador de l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe ), entitat encarregada d’atorgar aquest reconeixement.

El comitè avaluador d’ACES Europe va visitar ahir els equipaments esportius del municipi. A més, va conèixer les activitats, entitats i projectes de promoció de salut, educació i integració social, a través de l’esport, que es duen a terme a casa nostra. Aquest matí, els delegats han escoltat la defensa de la candidatura martorellenca, a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa i el director del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell, Valentí Santos.

L’alcalde s’ha mostrat convençut que “la nostra manera d’entendre l’activitat física i l’esport, així com els programes que desenvolupem al municipi, estan alineats amb els valors d’ACES Europe”, i ha fet palesa la voluntat d’implicar-se en la seva difusió amb l’esperança que l’exemple martorellenc pugui inspirar moltes altres ciutats.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La candidatura posa en valor “els alts nivells de pràctica esportiva de la nostra població, molt per sobre la mitjana del país”. Més d’11.000 persones realitzen activitat física diària a casa nostra, i més de 3.000 infants i joves formen part d’alguna de les entitats esportives de Martorell, o bé practiquen esport en alguna de les escoles. Per al batlle, “el treball conjunt d’entitats, ciutadania i Ajuntament és la fórmula d’èxit per continuar millorant en serveis i equipaments, i per fer créixer encara més l’esport local.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Impulsem l’esport multidisciplinar, això vol dir que l’esport té un paper important en l’educació, la integració, el lleure i la competició. Crec que aquesta idea és la que més els hi agrada al comitè, veiem l’esport des de molts àmbits”. L’activitat física i l’esport “tenen un paper molt rellevant per l’assoliment d’un alt grau de convivència i de cohesió social, que contribueixen a construir els valors de l’esforç, la superació, la cooperació, la solidaritat, el respecte, el sentiment de pertinença a la comunitat; milloren la salut i també l’educació”, ha incidit.

Fonollosa ha reblat que la candidatura ve avalada pel Consell Català de l’Esport, la Diputació de Barcelona, els Serveis Territorials d’Educació, la Unió de Consells Esportius de Catalunya, el Consell Esportiu del Baix Llobregat, la Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana d’Handbol, la Fundació Johan Cruyff, la Volta Ciclista a Catalunya i l’Aliança Educativa 360.

És previst que el resultat final es doni a conèixer oficialment al juliol. En cas de ser guanyadora, Martorell tindria l’oportunitat d’acollir i organitzar un ampli ventall d’activitats lligades a la pràctica esportiva, així com establir vincles i projectes esportius compartits amb altres municipis europeus membres de la xarxa.

Font: L’activitat física al servei de la cohesió social, vàlua de la candidatura Martorell Ciutat Europea de l’Esport