Laia Hernández, alumna del Col·legi La Mercè, fa mascaretes solidàries per a Kenya

Categories General

Laia Hernández Munné, una martorellenca d’11 anys que estudia sisè de primària al Col·legi La Mercè , ha posat en marxa una iniciativa solidària a favor de l’ONG Mans Mercedàries . Amb una màquina de cosir adaptada a la seva edat fa mascaretes de tela, que posa a la venda al preu de 3 euros. Els diners que recapta els dona al darrer projecte de l’ONG de finalitzar una escola a Kenya.

La Laia és aficionada a cosir. Ho fa a casa amb l’Eureka, una petita màquina per a nens i nenes i que funciona amb piles i pedals. Amb l’arribada del confinament al març, va invertir les hores lliures a fer mascaretes. Primer, per a la família i per ella mateixa, i després, per als demés.

“Quan vaig tornar a l’escola, un nen es va quedar molt sorprès en dir-li que les feia jo, i me’n va demanar una”. La resta de la classe també li va demanar mascaretes i en va començar a fer per a tothom. Primer, a un preu simbòlic de 50 cèntims, que va decidir que “podia ser per a l’ONG, una manera que guanyi diners, ja que ara no poden fer altres activitats per recaptar-ne”. La Laia coneix molt bé l’entitat solidària en ser alumna del seu director, Ton Toset, professor a l’escola.

Laia Hernández Munné

Així doncs, es va posar a confeccionar mascaretes amb l’ajut de la seva germana Aina i de la cosina Gisela. Primer, al seu gust -de colors molt variats- i després pensant en els dels demés: “M’ha sorprès molt que molta gent vol mascaretes negres, quan trobo que és un color avorrit, però si agrada als demés, el faig!”, explica. La matèria primera és ‘quilòmetre zero’: l’obté de botigues de roba, merceries i parades de mercat de casa nostra.

Laia Hernández Munné

A la Laia se li ha girat feina: “Tot va començar com a una idea bonica, com un detallet per ajudar, però porta molta estona, no sé quantes en podré fer!”. De moment, ja en van 25 per a la família, set que ja he venut per a l’ONG, i 12 d’encarregades. Ara les ven a 3 euros, i es poden demanar a través del contacte de l’ONG:

Laia Hernández Munné

Des de l’ONG Mans Mercedàries, el seu responsable Ton Toset diu que “estem molt contents d’iniciatives com les de la Laia, sobretot perquè va ser una proposta que va fer pel seu compte”. Per Toset, “gràcies a molts petits ajuts aconseguim coses molt importants, i que el nostre missatge arribi a gent tan maca i tan sensible com la Laia”.

Ton Toset, responsable de l’ONG Mans Mercedàries

Els diners recaptats es destinen a la segona fase de construcció de l’Escola Lutgarda del barri d’Ongata Rongai a Nairobi, la capital de Kenya. Les obres han pogut avançar gràcies als ajuts de socis, col·laboradors i ajuntaments com el de Martorell i Sant Feliu de Llobregat, malgrat la pandèmia i la suspensió d’actes benèfics i del Camp de Treball d’aquest estiu.

El projecte actual es basa en construir dues plantes per allotjar l’educació Primària. Fins ara, aquest centre iniciat l’any 2015 disposava d’una planta baixa amb tres aules, menjador, cuina, bany, oficines, porxo, pati central i tanca de protecció, i acollia únicament l’Educació Infantil des de 2017.

Font: Laia Hernández, alumna del Col·legi La Mercè, fa mascaretes solidàries per a Kenya