Laia Martret i Agustí Riera, proclamats esportistes martorellencs de l’any

Categories General

Laia Martret i Agustí Riera han estat designats esportistes de l’any en la Nit de l’Esport i l’Activitat Física de Martorell 2023 que s’ha celebrat aquest vespre a la Nau 1 de Ca n’Oliveres. L’Ajuntament de Martorell, l’organitzador d’aquesta gala, ha reunit el teixit esportiu local per posar en valor els èxits i homenatjar, en nou categories, les entitats, els equips, els esportistes i els clubs de casa nostra que han brillat en el curs 2021-2022.

La jugadora del filial del FC Barcelona, Laia Martret, i el nedador Agustí Riera s’han endut les distincions més destacades, prenent el relleu a Clàudia Sabaté i Eric Garcia Martret, que van emportar-se-les la temporada passada. La primera ha convençut el jurat després de proclamar-se campiona del món sub17 la passada tardor, mentre que Riera, afincat a les Illes Canàries, segueix forjant la seva trajectòria a base de medalles en els campionats estatals.

La futbolista blaugrana ha confessat que “estic molt emcoionada, aquest premi és fruit de l’esforç, el sacrifici de molts anys i tinc records molt macos del CF Martorell, és el club on vaig començar”,

Laia Martret, millor esportista de l’any

Agustí Riera ha confessat que ha rebut el guardó amb molta sorpresa. “No m’ho esperava, a la meva edat haver de competir amb gent jove ha estat un honor per a mi”, ha declarat després de rebre el premi.

Agustí Riera, millor esportista de l’any

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa ha intervingut durant la gala per felicitar els nominats i els premiats i exposar quin és el significat que té l’esport a la ciutat. “Entenem l’esport en el seu concepte ampli, com un element d’integració social i al servei de l’educació, la cohesió, la conviència i la salut”, ha conclòs.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

De la seva banda, el regidor d’Esports, Gerard Mimó ha destacat el sentiment de pertinença dels esportistes: “en definitiva, aquí guanyem tots, cadascun de vosaltres sou mereixedors dels premis, per estar orgullosos de defensar Martorell allà on aneu”.

tall

Gala de reconeixements i aniversaris

Durant la nit s’han destacat els èxits esportius més rellevants de la passada temporada amb els valors que es fomenten des de les diferents activitats esportives martorellenques. L’ascens a Segona Divisió nacional per part del primer equip del Sala5 Martorell i la medalla de plata en un Campionat Mundial de kàrate de Mireia Bejarano han estat mereixedors del Premi a l’Èxit Esportiu; el Trofeu Massana (CN Martorell) i el Memorial David Ruiz Guijarro (Club Judo Martorell) han guanyat el Premi a la Millor Organització d’esdeveniments esportius; el Premi a l’Activitat Física i l’Esport Inclusius per a la Cohesió Social i per la Igualtat d’Oportunitats ha estat per a l’Arc de Sant Martí i Club Petanca Martorell i per a les curses infantil i inclusiva de l’Associació de Veïns Torrent i rodalies i el manteniment de corriols per part del Motor Club Micorella i Aurelia Justo Garcia han rebut el Premi Valors de l’Esport.

En clau individual, Marta Estébanez (Club Hoquei Patins Martorell) i Enric Novales (Club Futbol Martorell) han estat distingits amb el Premi Dirigents de l’Esport; les activitats dirigides 3×15 Fit CIES i els participants del cicle de passejades de la gent gran han guanyat el Premi a l’Activitat Física i l’Esport Saludables i les escoles Els Convents, José Echegaray, Juan Ramón Jiménez, La Mercè, Lola Anglada, Mercè Rodoreda, Vicente Aleixandre i el CEE El Pontarró han pujat juntes a l’escenari per a rebre el Premi Reconeixement al Centre Educatiu, un guardó que també han guanyat les jornades esportives del centre de l’Institut Pompeu Fabra.

Dins el capítol d’aniversaris, el Club Yahooo! de submarinisme i el Rugby Club Martorell han estat guardonats pels seus 25 anys, mentre que l’equip masculí de waterpolo del CN Martorell que va ser sotscampió d’Espanya el 1948 ha rebut també un homenatge. El seu capità, Valentí Sabaté, ha estat reconegut com el primer martorellenc a participar en uns Jocs Olímpics (va fer-ho a Londres 1948).

Font: Laia Martret i Agustí Riera, proclamats esportistes martorellencs de l’any