L’ajudant del mag Thurston arriba a Ca n’Oliveres de la mà de Karlus Soler

Categories General

El mag Karlus Soler protagonitzarà la tercera sessió dels espectacles de màgia nadalencs, inclosos dins la programació de La Màgia del Nadal. Aquest dimecres, 30 de desembre, a les 18.30h, a la Nau 2 de Ca n’Oliveres El gran Thurston  arriba a Martorell amb un xou on intentarà fer riure els espectadors sense paraules i amb un element afegit: la mascareta.

Karlus Soler va començar amb la màgia l’any 1990 i el 2005 va fer el salt al clown , una especialitat que va introduir en els seus espectacles i amb la qual va fer el pas a teatralitzar la màgia, oferint actuacions originals i divertides.

A ‘El gran Thurston’ s’uneixen tècniques de ‘clown’, màgia i d’altres disciplines, com va néixer?

En els meus espectacles de màgia sempre m’han agradat, tot el que té a veure amb el món gestual, i els he anat incorporant mica en mica, i he aconseguit un espectacle que és una història sense parlar, amb humor gestual i molta màgia.

Fer riure sense paraules és més difícil que fer-ho amb paraules?

Sí, i més amb les mascaretes. Jo faré poca cosa amb la mascareta, perquè no és un espectacle en què està pujant la gent contínuament a l’escenari. Aleshores, com que depèn del meu cos, del meu gest, costa una mica més. Si no puc crear el riure, almenys el somriure, amb això ja estaré content.

El coronavirus ha modificat el teu espectacle? Has hagut de fer canvis?

Sí, s’han hagut de modificar parts que ara eren impossibles de fer-les i que si les féssim ara seria molt estrany. La gent no notarà aquests canvis, perquè si no ha vist abans l’espectacle no sap què passava. Ve a ser el mateix però hi ha alguns moments que s’han hagut de tallar i altres que el faig amb mascareta, però segueix sent amb la mateixa qualitat i el mateix divertiment.

La clau de l’espectacle és que tot passa dins d’una habitació, dins d’un camerino. L’ajudant del mag Thurston comença a tocar i provar tots els trucs…

Sí, l’ajudant entra a netejar i recollir l’habitació, com fa cada dia, i és una mica trapella, i sap que no pot tocar les coses, però ho fa. Els objectes es rebel·len contra ell perquè no és el mag i comencen a passar coses fins que aconsegueix fer alguna cosa de màgia, però sempre vigilant que no entri el gran Thurston i l’enxampi, ha de desaparèixer ràpidament abans no l’enganxi.

Com està funcionant l’espectacle arreu?

Està tenint una molt bona rebuda. No és un espectacle infantil ni per a adults, sinó familiar. S’ho passa bé tant l’avi, els pares com els nens petits. En el cas dels nens de pocs anys, no ho entenen bé però com passen coses estranyes, es queden mirant. A més, com que no parles, els nens petits ho entenen bé i també ho fan les persones que porten audiòfons.

Com convidaries els espectadors per a que hi vagin?

Els animaria a que surtin de casa, que no tinguin por, la cultura és segura, és una manera d’alimentar l’ànima i no només és un espectacle infantil, sinó per a tots els públics, i s’ho passaran genial.

Ajuntament de Martorell · Entrevista mag Karlus Soler

Font: L’ajudant del mag Thurston arriba a Ca n’Oliveres de la mà de Karlus Soler