L’Ajuntament bonificarà el 95 per cent de l’ICIO a El Progrés per a la seva rehabilitació energètica

Categories General

El Centre Cultural i Recreatiu El Progrés disposarà d’una bonificació del 95% sobre la quota de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), que s’aplicarà properament en les obres previstes al recinte. Així es va decidir, aquest dilluns, en el transcurs del Ple Municipal Ordinari corresponent al mes de setembre.

La concessió d’aquesta bonificació és possible, tal i com marquen les Ordenances Municipals, sempre que el Ple aprovi que les obres puguin ser d’especial interès per al poble. Es considera així que hi concorren circumstàncies socials i culturals per millorar un espai que procura l’esplai, la cultura i la vida social, tant per als seus associats com per a la resta del poble i l’entorn comarcal. I tot això, treballant facetes com l’art, la cultura, la formació, l’esport o el divertiment, dirigides tant als infants, joves i adults i en un espai històric del patrimoni cultural del municipi.

“Declarem d’interès municipal aquestes obres que executarà directament El Progrés, i els concedim el 95% de bonificació de l’ICIO”, destacava el regidor d’Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior de l’Ajuntament de Martorell, Lluís Amat. D’aquesta manera, deia, “treballem per a que aquest sigui un espai que es pugui adequar a les necessitats, ja que és una instal·lació molt antiga”.

Lluís Amat, regidor d’Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior

Les obres consistiran en una rehabilitació energètica del teatre i el cafè. Serà una reforma puntual de l’edifici existent, amb la implantació de geotèrmia i l’actualització de la instal·lació, racionalitzant accessos i sortides d’emergència a l’edifici del teatre.

“Les reformes comporten, per exemple, la millora dels tancaments instal·lació elèctrica amb la col·locació de llums LED, que són molt més eficients. També es faran canvis a les bombes de calor i de condensació, i s’adequarà l’espai a les necessitats actuals que tenim a Martorell”, destacava Amat.

Lluís Amat, regidor d’Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior

Aquest punt va ser l’únic que es va plantejar a la part resolutiva del Ple, i es va aprovar per unanimitat dels 21 regidors: els 12 de Junts per Martorell; els 4 de PSC; els 4 de Movem Martorell; els 2 ERC i el regidor de C’s.

En el debat, la regidora socialista Remedios Márquez va expressar que “apostem per la cultura i evidentment, com no pot ser d’altra manera, votarem a favor d’aquesta bonificació del 95%”.

Remedios Márquez, regidora del PSC

També va intervenir en el debat el regidor de Movem Martorell Xavier Sáez, qui va “celebrar que es dugui a terme el pla de rehabilitació energètica en aquest edifici. Esperem que amb aquesta rehabilitació i les properes que es faran hi hagi disposició per a fer molts més actes i esdeveniments per a tothom”.

Xavi Sáez, regidor de Movem Martorell

Des d’ara, les obres de reforma puntual de l’edifici d’El Progrés per a la implantació de geotèrmia i actualització de la instal·lació, passen a rebre la consideració de tenir “interès municipal” segons els criteris definits per les Ordenances Municipals.

Font: L’Ajuntament bonificarà el 95 per cent de l’ICIO a El Progrés per a la seva rehabilitació energètica