L’Ajuntament de Martorell adopta mesures per protegir a la població i prevenir la incidència del coronavirus

Categories General

L’Ajuntament de Martorell ha adoptat noves mesures preventives per minimitzar els riscos i la possibilitat d’una eventual aparició de casos de coronavirus (Covid-19) al municipi. El consistori ha constituït el comitè municipal previst amb l’activació del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) de Martorell, liderat per l’alcalde, Xavier Fonollosa, i format per responsables polítics i tècnics de la corporació que avalua periòdicament la situació a nivell municipal per protegir el conjunt de la població i, especialment, les persones més vulnerables al contagi.

En el marc d’aquest comitè, l’Ajuntament ha decidit suspendre totes les activitats i esdeveniments municipals amb concentració de persones i el tancament dels equipaments públics municipals des d’avui dijous 12 de març a partir de les 14:00 hores. La decisió s’aplicarà durant els pròxims 15 dies, després de l’activació per part de la Generalitat de la fase d’Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències associades a malalties transmissibles de potencial alt risc, i es mantindrà en funció de l’evolució del Pla PROCICAT.

Per tot això, tal i com explica l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, se suspenen totes les activitats i serveis que es desenvolupen als equipaments i instal·lacions municipals i es tanquen al públic els equipaments esportius, el Molí Fariner, els mercats no sedentaris, l’Espai Jove Punt Nord del Centre Cultural, l’Escola Municipal de Música, l’Aula Municipal d’Anglès, els Esplais de la Gent Gran de la Vila i de Buenos Aires, la Biblioteca Municipal, els Museus Municipals i el Teatre El Progrés. Tanmateix, se suspenen totes les activitats extraescolars.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Tota activitat subjecta a taxa o preu públic, aquesta s’adequarà al període de temps efectivament prestat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Els equipaments o instal·lacions esportives en els quals estigui ubicada la seu d’una entitat, es permetrà l’accés als membres de la Junta limitat a dos hores diàries, de 18:00 a 20:00 hores, per garantir l’activitat administrativa mínima necessària per al seu funcionament.

Així mateix, es cancel·la el Concurs de Cant Josep Palet previst per aquest cap de setmana; el festival de poesía Divers, previst per al 21 i 22 de març; i la Setmana del Refugi Antiaeri, prevista per a la semana del 25 de març al 5 d’abril;. I s’ajorna la Marxa de la Primavera, prevista per al 22 de març; i la Nit de l’Esport, prevista per al 3 d’abril. S’està buscant unes dates alternatives per a la celebració d’aquests dos esdeveniments.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

D’altra banda, totes les activitats que es desenvolupin amb el suport de l’Ajuntament queden suspeses i es recomana a totes les entitats i a la ciutadania suspendre les activitats culturals, socials i lúdiques programades durant els pròxims 15 dies.

A més, l’Ajuntament també ha decidit reforçar la comunicació i difusió de les mesures d’higiene i autoprotecció, que són la millor manera de contenir la propagació del virus.

L’alcalde Fonollosa fa una crida a “la serenor davant aquesta malaltia que no és excessivament virulenta, però que és molt contagiosa i que afecta sobretot a grups de risc”, i detalla que les mesures preses “tenen per objectiu protegir de manera especial les persones que es consideren grups de risc: gent gran i persones amb malalties cròniques, com són les cardiovasculars, diabetis, cardíaques o pulmonars, o amb problemes d’immunitat. L’Ajuntament també reforçarà el servei municipal de Teleassistència i atenció individualitzada.

L’Ajuntament de Martorell preveu revisar periòdicament les mesures aplicades per adaptar-les a l’evolució de la situació en cada moment, seguint les indicacions del Pla PROCICAT activat en fase d’Alerta per la Generalitat.

Font: L’Ajuntament de Martorell adopta mesures per protegir a la població i prevenir la incidència del coronavirus