L’Ajuntament de Martorell present a la jornada ‘Reactivem-nos’ de PIMEC

Categories General

La regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas, i el regidor d’Esports, Gerard Mimó, han assistit aquest dijous a la jornada ‘Reactivem-nos’, organitzada per PIMEC a La Masia del Futbol Club Barcelona (Sant Joan Despí). L’acte ha servit per compartir les inquietuds i necessitats de les pimes i les persones autònomes, per definir les prioritats de la patronal per als propers anys i dissenyar les accions davant dels governs i els poders legislatius.

“Sou un dels motors de la nostra economia; la vostra activitat ens permetrà reactivar-nos”. Així s’ha dirigit el president de PIMEC, Antoni Cañete, a les empreses del Baix Llobregat i L’Hospitalet en la continuació d’una gira d’activisme empresarial que està recorrent diferents punts del territori català amb l’objectiu de compartir les inquietuds i les necessitats de les pimes i les persones autònomes, per tal de definir les prioritats de la patronal per als propers anys.

Sota el títol ‘Reactivem-nos’, aquest tour pretén trobar solucions per superar la crisi i propiciar el creixement empresarial del territori, tot contribuint a la reactivació econòmica del país. “Les vostres inquietuds i necessitats definiran les prioritats i l’estratègia de PIMEC i ens ajudaran a dissenyar accions i mesures que reclamarem als governs i poders legislatius”, ha assegurat Cañete.

La Masia del Futbol Club Barcelona ha acollit aquest acte amb més de 150 assistents, on el president de PIMEC ha explicat als empresaris i empresàries del Baix Llobregat – L’Hospitalet el motiu de l’activisme empresarial: “Volem situar les pimes en el pont de comandament, per tant, hem d’estar a tots els llocs on es prenen les decisions que afecten la petita i la mitjana empresa. Si no ho fem, uns altres decideixen per nosaltres i, per tant, no podem garantir que sempre es legisli pensant primer en els més petits. Només si estem en el pont de comandament, podrem aconseguir normatives justes i equitatives per competir en igualtat de condicions, ser viables i competitius i, per tant, propiciar el creixement econòmic del país”.

A petició del públic assistent, Antoni Cañete ha parlat d’alguns dels temes que més preocupen al teixit empresarial local, com la reforma laboral: “S’ha de flexibilitzar l’actual rigidesa en la contractació i això s’hagués pogut evitar amb les pimes presents al diàleg social d’àmbit estatal”.

També ha abordat la fiscalitat de les pimes, tot demanant una específica més justa, de Formació Professional, defensant ajustar oferta i demanda formativa per acabar amb la manca de perfils professionals, i ha reflexionat sobre els canvis que s’estan produint al món i ha definit el moment actual com un “canvi d’era, en la qual serà necessària una mirada d’un capitalisme més inclusiu, en què la columna vertebral serà la gestió de la productivitat”.

La benvinguda de l’acte ha anat a càrrec del president de PIMEC Baix Llobregat –L’Hospitalet, Joan Soler: “El nostre territori és clau per la seva situació estratègica i per la capacitat de la seva gent emprenedora; per això podem dir que som un motor econòmic”.

“Soms conscients dels problemes generats per l’encariment de l’energia, la manca de perfils professionals i d’altres problemàtiques del nostre teixit productiu, però l’activisme empresarial no s’atura i, entre tots, aconseguirem impulsar la competititivitat i la viabilitat per ser més grans i resilients”, ha dit al llarg de la trobada on també hi han participat els vicepresidents de l’entitat al territori, Nati Pintado i Óscar Álvarez.

A més, l’esdeveniment ha comptat també amb el lliurament de plaques de pertinença a PIMEC per part d’Antoni Cañete a Joan Soler, als membres de la comissió territorial, i als socis i sòcies de l’entitat al territori.

Font: L’Ajuntament de Martorell present a la jornada ‘Reactivem-nos’ de PIMEC