L’Ajuntament estrena nova web de Martorell Ciutat Europea de l’Esport

Categories General

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell ha estrenat la web ciutateuropeaesport.martorell.cat , coincidint amb l’inici de la programació d’actes i esdeveniments organitzats per celebrar el nomenament de Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport 2023.

A través d’aquest portal digital es podrà accedir a tota la informació del Cicle de Seminaris: l’Esport Saludable al servei de l’Educació i la Cohesió Social, unes jornades que la regidoria està organitzant amb l’objectiu de donar un valor tècnic i pedagògic al reconeixement obtingut per la ciutat.

En cadascun d’aquests seminaris es presentaran diferents projectes i programes d’arreu de Catalunya i Europa, mitjançant exposicions tècniques, taules de debat i col·loquis a través de professionals de l’esport i d’altres àmbits com la salut, l’educació, les polítiques de gènere o l’esport en valors.

El cicle de seminaris està dirigit a professionals, tècnics, estudiants i altres agents tant de l’àmbit públic com privat, i té l’objectiu de conèixer altres models i experiències al voltant de l’esport saludable al servei de l’educació i la cohesió social, posar en comú les diferents necessitats i reptes de futur, i generar taules de treball i noves sinergies amb institucions, organismes i entitats.

El primer seminari porta per nom ‘Recepta sanitària esportiva i social’ i comptarà amb la participació de projectes que posicionen l’esport com a l’eina principal per la millora de la salut del conjunt de la societat. La jornada tindrà com a ponents principals a professionals del projecte LIVE WELL i el seu concepte de recepta esportiva, un programa impulsat a Escòcia per l’entitat Glasgow Life en col·laboració amb el NHS, el sistema sanitari públic del Regne Unit. La jornada tindrà lloc el proper 16 de març a l’Auditori Joan Cererols i ja ha obert les inscripcions.

Un calendari ple d’activitats esportives

La web de Ciutat Europea de l’Esport també compta amb un espai d’agenda esportiva, on hi son totes les activitats, campionats i esdeveniments de caràcter eventual que tindran lloc a Martorell aquest 2023. Cada acte compta amb una descripció de l’esdeveniment, els seus organitzadors, així com la data, l’horari, la ubicació i altre informació d’interès.

Al portal, també s’hi pot trobar un recull de les principals notícies esportives i un espai multimèdia amb els continguts més destacats entorn la programació de Martorell, Ciutat Europea de l’Esport.

Una distinció de prestigi

El reconeixement de Ciutat Europea de l’Esport es concedeix des de l’any 2001 per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES), una entitat sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les que cada any assigna els reconeixements de Capital Europea, Comunitat i Ciutat de l’Esport. El títol de Ciutat Europea de l’Esport s’atorga a ciutats d d’entre 25.000 i mig milió habitants, i té una vigència d’un any.

Amb aquest nomenament, Martorell té l’oportunitat d’acollir i organitzar un ampli programa d’esdeveniments per divulgar la idea de l’activitat física i de l’esport que ha estat mereixedora d’aquest reconeixement, així com establir vincles i compartir projectes esportius amb altres municipis europeus membres de la xarxa. La ciutat del Baix Llobregat és la única ciutat de Catalunya amb aquest reconeixement aquest any 2023.

Font: L’Ajuntament estrena nova web de Martorell Ciutat Europea de l’Esport