L’Ajuntament presenta als veïns les obres de remodelació del passeig de Catalunya

Categories General

L’Ajuntament de Martorell ha organitzat aquest dimarts una sessió informativa a l’Auditori sobre les obres de remodelació del passeig de Catalunya i el carrer de Sant Antoni Maria i Claret. L’alcalde, Xavier Fonollosa, ha explicat als veïns del Camí Fondo i Buenos Aires la reforma i ha escoltat en les seves aportacions. L’han acompanyat el regidor de Medi Ambient, Habitatge i Planificació Urbanística Albert Fernández; la regidora de Serveis Municipals i Via Pública Elisabet Plaza; l’arquitecte municipal redactor del projecte, Àlex Quintín i el president de l’AV de Buenos Aires, Ignacio Blázquez.

Els treballs pretenen fer un espai més agradable i segur, donant prioritat als vianants, millorant l’accessibilitat amb l’eliminació d’elements urbans que conformen barreres arquitectòniques i redefinint i ordenant el conjunt del passeig d’acord amb paràmetres de mobilitat i funcionalitat.

“L’objecte d’aquestes obres és la millora de la connectivitat entre els barris de Buenos Aires i Camí Fondo i la cohesió social i la mobilitat sostenible”, segons apunta Fonollosa. Per això, s’incrementa l’espai de passeig i d’estada dels vianants i la infraestructura verda -amb nou arbrat-, i s’actualitzen les xarxes de serveis seguint nous criteris de sostenibilitat i d’eficiència energètica: nou enllumenat -amb llums LED- i adequació de la xarxa de sanejament i d’aigües pluvials. L’espai final serà plenament accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Les obres abarquen una superfície de 16.823 metres quadrats. Suposaran la creació d’una nova plaça de 42×22 metres a l’extrem est del passeig -a la Rosa dels Vents- anivellada respecte la resta; es crearà un nou passeig longitudinal de 7 metres d’amplada a la banda nord, en contacte amb el barri del Camí Fondo -eliminant murs, vores, límits, parterres i escales que en barren el pas-; es repavimentarà el passeig paral·lel, a la banda de Buenos Aires; s’augmentaran i es milloraran els recorreguts transversals per connectar a peu els dos barris, i es reorganitzaran les zones d’esbarjo, amb “més espais verds i zones enjardinades, intentant mantenir el màxim d’arbres existents possibles i posant més vegetació, i afegint algunes zones més de jocs infantils”, apunta Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Així, el passeig quedarà anivellat amb una única pendent a l’espai central, eliminant els espais enfonsats i les plataformes a diferents cotes existents. S’eliminaran els elements urbans que conformen barreres arquitectòniques -ressalts, graons, desnivells, murs, etc-. I es redefiniran els límits i paviments existents dels espais tous -gespa amb vegetació- i dels espais durs -paviments de llambordes, lloses i peces de formigó-, enderrocant les actuals vores, murs i límits de formigó que dificulten la lliure mobilitat i accessibilitat.

També s’actuarà a l’avinguda Sant Antoni Mª Claret en el tram comprès entre el carrer dels Germans Martí i la plaça de la Rosa dels Vents: “doblarem l’amplada d’una de les dues voreres, afegirem arbres a aquest tram on no n’hi havia -magnòlies-; mantindrem els dos carrils d’aparcament en cordó i el carril central”, desglossa l’alcalde.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Les obres s’iniciaran aquesta setmana i és previst que tinguin una durada d’onze mesos: “volem acabar-les dins d’aquest any, perquè farà 30 anys de la seva inauguració”. Es faran en tres fases: “La primera ateny la plaça i la rambleta que toca a Camí Fondo; la segona serà el passeig de Buenos Aires, i la tercera serà l’enjardinament i arbrat de la zona central del passeig i del carrer de Sant Antoni Maria Claret”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Les obres coincideixen amb el trentè aniversari de la construcció, l’any 1992, del passeig de Catalunya. Una obra “que va suposar una gran millora per Martorell”, ja que es va aconseguir unir dos dels barris més poblats del municipi: Buenos Aires i el Camí Fondo, en suprimir la gran barrera arquitectònica que suposava la trinxera de la Renfe.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’alcalde martorellenc espera que l’afectació de les obres sigui la mínima possible per als veïns i veïnes de la zona, ja que la superfície de treball no alterarà la mobilitat.

 

Font: L’Ajuntament presenta als veïns les obres de remodelació del passeig de Catalunya