L’Ajuntament s’adhereix al #ThoEstàsPerdent per impulsar l’esport femení als mitjans

Categories General

L’Ajuntament de Martorell se suma a la campanya #ThoEstàsPerdent i s’adhereix al Compromís per impulsar l’esport femení als mitjans de comunicació , a través de Ràdio Martorell , el Canal de Notícies i les xarxes socials. Es tracta d’una campanya del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, l’Institut Català de les Dones i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

El compromís fa palesa la baixa visibilitat mediàtica de les dones en la cobertura esportiva als mitjans de comunicació, que no es correspon ni amb la participació creixent de les dones que es dediquen a l’esport professional i amateur , ni amb els èxits nacionals i internacionals que aconsegueixen en les diverses disciplines. Sovint, el temps que es dedica a l’esport femení als mitjans també és puntual, gairebé inexistent en comparació amb el masculí, i en ocasions, les temàtiques se centren en qüestions que no estan relacionades directament amb la pràctica esportiva.

“L’objectiu de la campanya és promoure una major presència de les dones esportistes als mitjans, contribuint així a avançar a cap a la plena igualtat, trencar estereotips socials i mediàtics respecte a l’esport femení i posicionar-lo com un contingut d’interès i capaç d’atraure grans audiències”, apunta el regidor d’Esports, Gerard Mimó.

Gerard Mimó, regidor d’Esports

La campanya es va iniciar el 24 de gener i consta d’espots, falques de ràdio i diverses càpsules audiovisuals protagonitzades per cinc esportistes catalanes de màxim nivell: Mireia Belmonte (natació), Laia Sanz (motos), Alexia Putellas (futbol), Laia Palau (bàsquet) i Maria Vicente (atleta). També compta amb la col·laboració d’altres esportistes reconeguts, tant masculins com femenins, que contribueixen a difondre el gest viral de la campanya a través de les xarxes socials.

Els mitjans de comunicació que s’adhereixen a la campanya es comprometen a donar una major visibilitat a les dones esportistes, a avançar cap a una cobertura equilibrada entre l’esport masculí i femení en el seu mitjà i a evitar els estereotips de gènere en el tractament de l’esport. Així també, els mitjans es comprometen a formar en perspectiva de gènere al seu personal en l’àmbit dels esports i a fomentar la presència paritària de periodistes en les redaccions i en els espais d’opinió i tertúlies esportives.

El compromís referma el suport i difusió que l’Ajuntament de Martorell dona a l’esport femení, ha dit Mimó. En aquest sentit, els mitjans municipals segueixen diàriament l’actualitat de l’esport femení, a través del programa Radioesport de Ràdio Martorell, la secció esportiva al Radioinformatiu i al Canal de Notícies .

Gerard Mimó, regidor d’Esports

Fa cinc anys que Maria Cerezuela és la responsable de la cobertura esportiva als mitjans municipals i la veu de les retransmissions en directe del cap de setmana, un terç de les quals femenines. Algunes cobertures destacades han estat el CF Martorell-CF Corbera l’any 2018, primer directe d’un femení de futbol a Ràdio Martorell, o els desplaçaments per cobrir la fase d’ascens del waterpolo femení del Club Natació Martorell l’any 2016 a L’Hospitalet contra l’AE Santa Eulàlia, el 2017 a Barcelona contra el CN Catalunya i l’any 2019 a Talavera de la Reina.

Font: L’Ajuntament s’adhereix al #ThoEstàsPerdent per impulsar l’esport femení als mitjans