L’alcalde actualitza les xifres de coronavirus i encoratja a complir totes les mesures de protecció

Categories General

L’alcalde Xavier Fonollosa ha actualitzat aquest dimarts les dades de contagis detectats de coronavirus a la nostra població, que se situen en 43 persones, totes elles confinades als seus domicilis. El batlle ha insistit que cal complir les mesures de prevenció i les restriccions establertes per l’estat d’alarma del govern espanyol i el PROCICAT, ja que ens trobem en un moment crític de l’episodi víric.

Fonollosa ha demanat als martorellencs que es quedin a casa perquè el contagi del virus és molt ràpid, tot i no ser molt virulent per als col·lectius no de risc. “A Martorell estem fent les coses bé, i hem de seguir fent-les de manera individual i col·lectiva. Ens trobem en una fase crítica de pujada, tot i que el virus anirà remetent, però hem d’evitar que hi hagi un repunt”.

A Martorell hi ha 43 casos positius per coronavirus. A l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha 35 afectats, tot i que només dos són residents a Martorell, 23 corresponen a personal sanitari i 12 a pacients. A la Residència Sant Joan de Déu hi ha dos membres del personal directiu amb el virus i també el pateixen sis veïns del municipi. Tots ells estan confinats als seus domicilis.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La segona planta de l’Hospital “ha estat habilitada per atendre els afectats i s’han anat reubicant a la resta de pacients a d’altres plantes. Hi ha hagut alguns problemes de subministrament de material d’autoprotecció per al personal, però ara està arribant i van tenint tot material que necessiten a l’Hospital i a la Residència”, ha apuntat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’alcalde ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat tot assegurant que “el subministrament d’aliments i productes de primera necessitat està arribant amb normalitat a Martorell, que la gent no compri més enllà del normal”. A més, ha indicat que s’ha reforçat el patrullatge de la Policia Local, Protecció Civil i la Brigada Municipal, així com el servei de neteja a la via pública.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha avançat que els treballadors del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), que majoritàriament fan teletreball, estan gestant continguts audiovisuals amb activitats físiques, culturals o de lleure per poder fer a casa, així com consells per a la prevenció del virus. Aquests continguts es publicaran en una plataforma audiovisual, a la qual es tindrà accés des del web municipal i el Canal de Notícies.

Font: L’alcalde actualitza les xifres de coronavirus i encoratja a complir totes les mesures de protecció