L’alcalde participa en el Plenari de l’Àrea de Territori de la Federació de Municipis

Categories General

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va participar dijous en la sessió constitutiva del Plenari de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). A la sessió, celebrada de manera virtual a través de l’aplicació Zoom, hi van participar alcaldes i tècnics assessors de referència de l’Àrea i es va presentar la proposta de Pla de treball de les comissions de Política Territorial/Urbanisme, Medi Ambient/Mobilitat i Habitatge.

La Federació de Municipis de Catalunya és una associació representativa dels governs locals de Catalunya. Les seves finalitats són el foment i la defensa de l’autonomia local, i generar propostes en clau municipalista.

En matèria de política territorial i urbanisme, el Plenari va concretar donar impuls a l’Agenda Urbana de Catalunya i les agendes urbanes locals; fomentar la rehabilitació urbana; la repoblació de l’àmbit rural i el nou paper del sòl no urbanitzable; la modernització de polígons i les infraestructures de mobilitat.

Pel que fa a medi ambient i mobilitat, es va concloure que cal treballar en noves lleis de prevenció i gestió de residus; de sòls contaminats i de transició energètica; en l’aplicació de fons Next Generation a Catalunya i altres procedents del Green Deal europeus. L’FMC treballarà perquè els ens locals puguin assolir els objectius de reciclatge, reduir la contaminació i impulsar el transport més sostenible.

Finalment, en matèria d’habitatge, volen prioritzar la nova Llei estatal del dret a l’habitatge, els fons europeus per la recuperació, Nextgenerations, una nova Llei de barris i l’impuls d’un nou Pacte Nacional de l’Habitatge. Reforçar el parc de lloguer social; eradicar el sensellarisme i l’emergència habitacional.

Font: L’alcalde participa en el Plenari de l’Àrea de Territori de la Federació de Municipis