L’alcalde visita les escoles per conèixer sobre el terreny el funcionament dels protocols COVID

Categories General

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyat de la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, ha començat avui una ronda de visites a les escoles per comprovar in situ com s’organitzen mestres i famílies en aquest curs atípic, i col·laborar en qualsevol eventualitat que pugui sorgir. Aquest matí, han estat a l’Escola Juan Ramon Jiménez, el primer centre martorellenc que va detectar un cas positiu de COVID-19 entre l’alumnat.

Fonollosa ha anunciat que “tots els contactes dels positius que s’han detectat a les escoles de Martorell han donat negatiu” i ha insistit que “l’escola no és un lloc on hi hagi contagi, senzillament hi ha nens que poden venir contagiats de fora. Una de les pors a l’inici del curs escolar era que l’escola fos un focus de reproducció de l’epidèmia, però amb les dades que tenim s’està veient que no és així”.

“Començar el curs sempre és complicat, i aquest any encara més. Des de la Regidoria d’Ensenyament estem en contacte amb les direccions dels centres i amb les AMPES per coordinar i ajudar en el que puguem”. “Estem en una situació que no és normal, però l’esforç de tothom està sent ingent”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El balanç de les tres primeres setmanes, ha asseverat el batlle, “no és dolent, tenint en compte el context, però això no vol dir que no puguin aparèixer més casos positius a les escoles. N’apareixeran i, amb la mateixa responsabilitat i compromís per part de tothom, els anirem superant, com ha passat amb els primers grups, del Juan Ramón i del Mercè Rodoreda, que ja han tornat a les classes presencials”.

La regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, ha destacat que “les escoles estan treballant moltíssim. Ha estat un inici de curs difícil, en una situació d’alta complexitat, però hem establert uns vincles i uns canals de comunicació molt efectius per treballar plegats: escoles, Ajuntament i Salut. L’objectiu és comú i anem tots a una”.

Soledad Rosende, regidora d’Ensenyament i Salut

Pel que fa a les dades concretes de l’epidèmia, ni a l’Hospital Sant Joan de Déu ni a Sagrat Cor no hi ha cap pacient ingressat per positiu. Tot i que sí que hi ha 10 persones aïllades pendents del resultat de la prova. A més, tenim 51 veïns i veïnes de Martorell positius confinats al seu domicili. La taxa de reproducció del virus a Martorell avui és del 1,54 i el risc de contagi és molt alt. No hem de lamentar cap defunció.

Hi ha 11 grups escolars afectats: un grup a l’Insitut Pompeu Fabra, tres grups a l’Institut Joan Oró, dos a l’Escola Mercè Rodoreda, tres a l’Escola Lola Anglada i dos a l’Escola Els Convents. Aquests són els grups confirmats i informats de manera oficial pel Departament d’Educació de la Generalitat.

Font: L’alcalde visita les escoles per conèixer sobre el terreny el funcionament dels protocols COVID