L’ANC Martorell i Castellví de Rosanes busca voluntàries per cosir mascaretes

Categories General

L’Assemblea Nacional Catalana ha engegat la campanya #1MiliódeMascaretes en resposta a la crisi sanitària derivada de la COVID-19. L’objectiu és abastir de mascaretes d’ús no sanitari la ciutadania catalana, així com recaptar fons per la recerca i el tractament del virus. L’ANC Martorell i Castellví de Rosanes s’ha sumat a la campanya i les seves voluntàries ja han cosit i donat 200 mascaretes.

Tal com explica Montse Valls, coordinadora de l’ANC Martorell i Castellví de Rosanes, han demanat material per fer 300 mascaretes més i donar-les a l’Ajuntament i al Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell per repartir als comerços. L’Assemblea ja els ha proveït aquest material.

Montse Valls, coordinadora ANC Martorell i Castellví de Rosanes

Encara així, des de l’ANC Martorell i Castellví de Rosanes demanen voluntàries i voluntaris per poder augmentar el nombre de donacions. Si voleu ajudar cosint mascaretes, podeu posar-vos en contacte mitjançant els seus mails: martorellicastellvir@assemblea.cat i  martorell.assemblea@gmail.com .

Montse Valls, coordinadora ANC Martorell i Castellví de Rosanes

Malgrat tractar-se de mascaretes d’ús no sanitari, el teixit és l’adequat: cotó del 100% i tractament hidròfug per augmentar la seguretat. El material que arriba des de l’ANC el subministren Tèxtils Rosdan i Folgarolas Tèxtil S.A., dues empreses que col·laboren en la campanya per confeccionar i distribuir el milió de mascaretes. En un vídeo de l’ANC es pot veure el procediment a seguir per fer-les des de casa.

A més a més, a través de la web de l’Assemblea es pot fer un donatiu per la recerca i el tractament de la COVID-19. Aquesta no és l’única manera de fer arribar el donatiu: als supermercats Bonpreu i Esclat estan disponibles els lots de 1€ per cosir dues mascaretes.

Tant el Govern català com l’espanyol recomanen l’ús de mascaretes, però fer-les arribar a tota la ciutadania està costant més del que es creia inicialment. Amb la campanya de l’ANC l’objectiu és ajudar a l’abastiment, especialment d’aquells que treballen de cara al públic.

Font: L’ANC Martorell i Castellví de Rosanes busca voluntàries per cosir mascaretes