L’Arc de Sant Martí crea la felicitació de Nadal de l’Hospital de Martorell

Categories General

Arbres de Nadal per l’esperança és la il·lustració per a la felicitació nadalenca de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) pel 2020, seleccionada entre totes les creacions realitzades aquest any per les persones usuàries de la Fundació Arc de Sant Martí.

Un any més, els usuaris de la Fundació Arc de Sant Martí han estat convidats a realitzar un dibuix que representi el Nadal. Normalment ho fan en el taller d’art de teràpia ocupacional del Centre Diürn de l’entitat. Enguany però, degut a la pandèmia, no poden fer aquest taller tots junt, i han hagut de treballar les obres per grups bombolla. Això ha donat encara més valor a les peces presentades.

“Any rere any, l’Hospital de Martorell contacta amb nosaltres, cosa que ens fa molt contents. Els presentem diverses creacions i en trien una. Quan aquesta passa a maquetació, ens sorprèn moltíssim perquè en fan una lectura que complementa el disseny inicial. Aquest any, la postal il·lustra un grup d’avets i ells han escrit un text adient al dibuix”, explica la coordinadora del Centre Diürn de l’Arc de Sant Martí, Àngels Bonastre.

Àngels Bonaste, coordinadora Centre Diürn Arc de Sant Martí

Bonastre agraeix la confiança que la FHSJDM diposita en els membres del taller de pintura de la Fundació Arc de Sant Martí per felicitar les festes i que, d’aquesta manera, donin a conèixer la tasca que hi duen a terme. “Sempre és un goig veure que aposten per obres d’aquí i que les reben els treballadors de l’Hospital i altres persones que hi tenen relació”.

Àngels Bonastre, coordinadora Centre Diürn Arc de Sant Martí

La Fundació Privada Arc de Sant Martí es va crear com a iniciativa de l’Associació pro disminuïts Arc de Sant Martí aprofitant l’experiència de l’entitat en el sector i l’estudi i la investigació feta a la població de l’entorn on ofereix els seus serveis.

L’entitat promou i fomenta la prevenció, educació, formació professional, activitat laboral, oci, atenció residencial i assistència sanitària, cultural i social de les persones amb discapacitat intel·lectual. I dona suport a les famílies amb un equip de professionals que realitza atenció individualitzada als usuaris. A més a més, fa de punt d’informació per proporcionar assessorament i buscar recursos i sortides que aportin la màxima normalització a la vida d’aquestes persones.

Lot de Nadal amb caràcter solidari

Un any més, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) confia en la Fundació Ilersis, entitat que treballa per a la integració social i educativa de persones amb discapacitats psíquiques o de col·lectius amb risc d´exclusió social, perquè elaborin els lots per a tots els professionals de la FHSJDM, la Fundació Residència Sant Joan de Déu de Martorell i l’Agrupació de Neteja Sanitària.

Fa tres anys que el lot té un objectiu social i solidari, per aquest motiu, la Fundació Ilersis és l´encarregada d´elaborar-los, amb persones amb discapacitat o risc d´exclusió social, i també, amb productes de proximitat i que estan produïts per empreses on el component social es bàsic en la seva raó de ser.

Font: L’Arc de Sant Martí crea la felicitació de Nadal de l’Hospital de Martorell