L’Assemblea Nacional Catalana homenatja el tercer aniversari de l’1 d’octubre

Categories General

L’Assembla Nacional Catalana (ANC) ha convocat aquest vespre una concentració a la plaça de la Vila per commemorar el tercer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, marcat per la recent inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra . Prop d’un centenar de persones s’hi ha congregat per recordar l’efemèride, i instar les institucions i la societat civil a treballar plegades per un objectiu comú: la independència de Catalunya.

L’encarregat de llegir el manifest de l’ANC ha estat Lluís Garcia, qui ha recordat que “no en hem aturat des d’aquell 2017. Ens hem mobilitzat, hem denunciat la repressió, hem impulsat candidatures independentistes a les cambres de comerç, hem fet créixer sindicats independentistes, hem fet prendre consciència de la necessitat de desvincular-nos de les empreses que són connivents amb l’Estat, hem treballat de valent en la defensa dels nostres drets civils, aquí i a fora. No ens hem aturat, ni ens aturarem”.

Lluís Garcia, membre ANC Martorell

Des de l’entitat, voguen per “reteixir el territori, tornem a trobar-nos la gent que érem a les escoles. Promoguem als nostres pobles, a les nostres comarques, taules d’entesa on posem en comú inquietuds i idees per encarar units la nova etapa on ens trobem. Amb generositat i perspectiva”. “Comprometem-nos i organitzem-nos, perquè és en l’organització que viuen les idees i es transformen en fets. Exigim als partits seguir treballant per traçar una estratègia institucional i social ens permeti avançar cap a la independència”.

Lluís Garcia, membre ANC Martorell

Coincidint amb el tercer aniversari de l’1 d’octubre, ha nascut Defensem l’1-O, una plataforma de suport a víctimes que van patir agressions durant la celebració de la consulta. El martorellenc Francesc Pech, membre de l’entitat, ha fet una crida a sumar-s’hi “per compartir neguits, sensacions, dubtes o sentiments que generin aquest nou pas a la recerca d’una justícia reparadora”. La plataforma reclama “els mateixos drets i recursos per a totes les persones afectades i no rebaixar la importància d’aquells esdeveniments”.

Francesc Pech, membre Defensem 1-O

El col·lectiu Amnistia i Llibertat ha fet recollida de firmes per demanar l’amnistia “per a totes aquelles persones represaliades per l’Estat espanyol en la causa general contra el moviment independentista”. La recollida de signatures es fa a través de parades arreu del territori per demanar que es tramiti al Congrés dels Diputats la proposta de Llei d’Amnistia, que l’associació va presentar el passat 3 de setembre.

Font: L’Assemblea Nacional Catalana homenatja el tercer aniversari de l’1 d’octubre