L’ATM unifica els noms de les estacions Martorell Central FGC i Martorell Rodalies

Categories General

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha anunciat que canviarà el nom d’una vintena d’estacions de Rodalies, Ferrocarrils de la Generalitat, metro i TRAM per “donar sentit” a la xarxa de transport públic i adaptar-los a la “realitat” del lloc on es troben. En alguns casos, s’ha optat per unificar els noms de les estacions que connecten diferents operadors, com és el cas de la futura estació intermodal Martorell Central, que ha d’unir RENFE i FGC.

Les estacions Martorell Central de FGC i Martorell de Rodalies s’unifiquen amb el nom de Martorell Central. L’ATM ha aprovat noves denominacions d’estacions ferroviàries, seguint les recomanacions de la seva Comissió de Nomenclatura. Aquesta comissió reuneix administracions i operadors del transport per coordinar la nomenclatura de la xarxa de transport públic. Compta amb l’assessorament de l’Institut d’Estudis Catalans i escolta el parer de totes les administracions concernides a cada proposta.

A banda de decidir el nom de les noves estacions, l’ATM ha iniciat un procés de revisió de les denominacions actuals que té dues línies de treball: Donar sentit a tota la xarxa de transport públic ferroviari com un sistema integrat, de manera que a les estacions d’enllaç tinguin el mateix nom encara que siguin d’operadors diferents i que no hi hagi dues estacions no enllaçades que tinguin el mateix nom. El propòsit és evitar confusions entre els usuaris. Així, les dues estacions ubicades al barri de Can Carreras compartiran el nom de Martorell Central.

A banda d’aquest canvi, també es modificarà les estacions Fabra i Puig de metro i Sant Andreu Arenal de Rodalies s’unifiquen a partir d’ara en un únic nom: Fabra i Puig. Les estacions Sant Andreu de metro i Sant Andreu Comtal de Rodalies s’unifiquen en Sant Andreu. Les estacions Clot de metro i Clot-Aragó de Rodalies s’unifiquen en El Clot. Per tant, es modifiquen totes dues denominacions. Les estacions Terrassa Estació del Nord de FGC i Terrassa de Rodalies s’unifiquen en Terrassa Estació del Nord.

Les estacions Torre Baró | Vallbona de metro i Torre Baró de Rodalies s’unifiquen en Torre Baró | Vallbona. Les estacions Bellvitge de metro i de Rodalies passen a denominar-se, respectivament, Bellvitge Rambla Marina i Bellvitge | Gornal. Les estacions Rubí de FGC i de Rodalies passen a denominar-se, respectivament, Rubí Centre i Rubí Can Vallhonrat. Les estacions Sant Cugat de FGC i de Rodalies passen a denominar-se, respectivament, Sant Cugat Centre i Sant Cugat Coll Favà.

L’estació Santa Perpètua de Mogoda de Rodalies passa a denominar-se Santa Perpètua de Mogoda La Florida. La nova estació de Rodalies que s’obrirà a Santa Perpètua es denominarà Santa Perpètua de Mogoda Riera de Caldes.

Pel que fa a les estacions que s’adequen a la realitat del lloc són: L’estació de metro Drassanes passa a denominar-se La Rambla | Drassanes. L’estació de metro Vall d’Hebron passa a denominar-se Vall d’Hebron | Sant Genís. L’estació de metro Llucmajor passa a denominar-se Llucmajor | República. L’estació de metro Congrés passa a denominar-se Congrés | Indians. La parada de Tram Wellington passa a denominar-se Wellington | UPF.

El canvi en la denominació dels noms en la senyalització el material informatiu s’anirà fent de forma progressiva.

Font: L’ATM unifica els noms de les estacions Martorell Central FGC i Martorell Rodalies