L’automobilística SEAT ofereix la tecnologia 3D contra el coronavirus

Categories General

Davant la manca d’equips de protecció i respiració als centres de salut i hospitals provocada per la crisi del coronavirus , la companyia automobilística SEAT, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), la multinacional HP i Leitat han posat a disposició de les autoritats i centres sanitaris els seus professionals i coneixements tecnològics per donar resposta a les necessitats a través de tecnologies de fabricació additiva. Així mateix, el Consorci s’ofereix per facilitar la coordinació dels seus recursos a qualsevol projecte particular que s’estigui duent a terme i es vulgui escalar a nivell industrial.

Segons informa SEAT en un comunicat fet públic aquest diumenge, aquesta iniciativa també s’ha fet extensiva a la Unió Europea, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, i la Generalitat de Catalunya. Responsables del CZFB han contactat amb les autoritats europees per transmetre’ls el llistat d’equips, recursos i materials de què disposen per donar cobertura a qualsevol necessitat vinculada amb la impressió 3D: des de personal tècnic, dissenyadors, operadors i caps de producció; fins a equipament d’última tecnologia que inclou eines de programari, equips d’impressió i post processat de peces impreses.

A més, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona ofereix les seves capacitats a empreses i emprenedors perquè li facin arribar les seves idees i projectes d’impressió 3D, que puguin ajudar a frenar el contagi massiu del coronavirus i a protegir la salut de tots els ciutadans i especialment dels professionals de la salut. S’habilita un correu específic, proposals@dfactorybcn.org, perquè els facin arribar totes les seves propostes i dissenys.

Font: L’automobilística SEAT ofereix la tecnologia 3D contra el coronavirus