L’EAP Martorell organitza dues xerrades sobre alimentació de 0 a 3 any i en l’embaràs

Categories General

Professionals de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Martorell han programat per dijous, 25 d’abril, dues xerrades sobre alimentació a la Biblioteca Francesc Pujols. La primera porta per títol ‘Alimentació saludable dels 0 als 3 anys’ i es farà a les 17.00h. La segona serà ‘Alimentació durant l’embaràs’, a les 18.30h. Aniran a càrrec de Mireia Cabrera, dietista i nutricionista de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Martorell, i Femi López, infermera de Pediatria de l’EAP Martorell.

En la xerrada ‘Alimentació saludable dels 0 als 3 anys’ s’explicarà com en aquesta etapa “l’alimentació que segueixin els nens i nenes serà molt important per a la seva vida adulta”, diu Mireia Cabrera. “Es farà èmfasi en una alimentació saludable en base a fruites, verdures, llegums, consum de proteïna animal i vegetal”. Una dieta “basada en matèries primes, el menys processades possibles com a base de l’alimentació”.

Es parlarà de la transició de la lactància, materna o artificial, a l’alimentació sòlida. Cabrera apunta que “ara està molt de moda el mètode Baby Led Weaning , en què els nens i nenes no mengen tan triturat sinó coses més sòlides. Està molt bé i té molta evidència científica, però també crea dubtes als pares i mares per si hi ha risc d’ennuegament”.

Mireia Cabrera, dietista i nutricionista EAP Martorell

El Baby Led Wening és una tècnica per a introduir aliments en la dieta del nens i nenes. “Acostuma a fer-se a partir dels sis mesos, tot i que sempre en funció de l’infant”. “Enlloc de donar aliments triturats es donen tallats o aixafats, però que mantinguin el color i forma perquè el nen o nena els identifiqui”.

D’aquesta manera, “els infants tenen menys aversió a certs aliments durant l’etapa adulta. Quan els nens i nenes juguen i identifiquen els aliments, les textures i els sabors, milloren l’adherència a una alimentació saludable. És un gran factor de prevenció de l’obesitat infantil”, incideix la nutricionista.

Mireia Cabrera, dietista i nutricionista EAP Martorell

Si les famílies estan interessades en posar en pràctica aquestes tècniques, “és important que estiguin formades, prevenir tallant els aliments d’una determinada manera i saber com actuar en cas d’ennuegaments”. Professionals de l’EAP explicaran com realitzar la maniobra de Heimlich en nadons.

A continuació, es farà la xerrada ‘Alimentació durant l’embaràs’. Cabrera avança que durant la gestació “hi ha certs nutrients que són importants, com ara l’Omega 3, la fibra, el calci i el ferro. Farem un repàs sobre quins aliments en contenen i com els hem de menjar”. “També tractarem el tema de seguretat alimentària per no agafar cap tipus d’infecció durant l’embaràs”.

Mireia Cabrera, dietista i nutricionista EAP Martorell

La nutricionista afegeix que “l’alimentació crida molt l’atenció i està en voga a les xarxes socials, on corren tot tipus de consells i coneixements que potser no tenen base científica. La nostra funció com a EAP és fer que la informació arribi de forma fàcil a la població i promoure la salut”.

The post L’EAP Martorell organitza dues xerrades sobre alimentació de 0 a 3 any i en l’embaràs appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: L’EAP Martorell organitza dues xerrades sobre alimentació de 0 a 3 any i en l’embaràs