L’EOI Martorell activarà les preinscripcions el 4 de setembre per als cursos d’anglès i d’alemany

Categories General

L’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Martorell oferirà aquest proper curs 2023-24 un total de 6 nivells d’anglès i 5 d’alemany repartits en 22 grups, que suposen un màxim de 660 places. L’inici de les classes serà el dimecres 20 de setembre. Abans, es farà la preinscripció per al nou alumnat, entre el 4 i el 13 de setembre.

En concret, el període s’activa a les 09.00h del 4 de setembre i fins a les 14.00h del dia 13. La prematrícula només es podrà fer en línia, en aquest enllaç , i es podrà demanar a l’aspirant de fer una prova de nivell -també telemàtica-. El dia 15, a partir de les 20.00h, es podrà consultar l’admissió, i tot seguit es triaran els grups de preferència, entre el 15 i el 19 de setembre. Ja amb els grups constituïts, el curs engegarà el dimecres 20.

Els requisits per matricular-se són “tenir 16 anys a 31 de desembre de 2023 o accedir-hi amb 14 anys, complerts en la mateixa data, per a estudiants que vulguin cursar un idioma diferent a l’obligatori que aprenen a secundària”, explica i amplia la directora de l’EOI, Núria Abad.

Núria Abad, directora de l’EOI Martorell

El preu de la matrícula és “d’uns 320 euros per a tot el curs, sense el cost dels llibres”, a pagar en una única taxa en el moment de matricular-se.

Abad explica que “el Departament d’Educació ha ampliat bastant els casos de bonificacions i exempcions en la matrícula i val la pena fer-ne un cop d’ull”. Per exemple, hi ha una bonificació del 50% per a membres de família nombrosa de categoria general i membres de famílies monoparentals.

També hi ha una exempció del 100% del pagament per a membres de família nombrosa de categoria especial, víctimes del terrorisme (i els seus cònjuges i els seus fills i filles), persones amb discapacitat igual o superior al 33% i infants o adolescents en acolliment familiar. D’aquestes ajudes al cost de la matrícula també se’n poden beneficiar alumnes d’ESO que vulguin aprendre un segon idioma -alemany, en aquest cas-, i gent que estudia dues llengües de manera simultània.

Núria Abad, directora de l’EOI Martorell

L’oferta de l’EOI per al nou curs -entre el 20 de setembre i el 20 de maig- serà pràcticament la mateixa que en edicions anteriors. Cada curs és de 130 hores lectives, a raó de 2 classes per setmana -4 hores i 30 minuts-.

Les classes s’impartiran a les tardes de dilluns a dijous en dos torns: de 16.00 a 18.15 i de 18.30 a 20.45h.

Núria Abad, directora de l’EOI Martorell

Es podrà aprendre anglès i alemany, des de nivell inicial i fins a nivells de domini. Abad detalla que “d’anglès hi haurà des d’A1 a C1, i d’alemany d’A1 a B2.2”. El centre proposa crear 14 grups d’anglès i 8 d’alemany, cadascun dels quals amb un màxim de 30 alumnes. Això implica que s’oferten fins a 420 places d’anglès i 240 alemany. 660 en total.

Núria Abad, directora de l’EOI Martorell

Per a més informació i la resolució de dubtes, la directora de l’EOI recomana aquests dies posar-se en contacte amb el centre al correu eoimartorell@xtec.cat. L’atenció al públic al centre és de dilluns a dijous de 16.00 a 19.00h i els divendres de 10.00 a 13.00h.

Igualment, l’EOI ha elaborat un pdf o guia del procés de preinscripció o prematriculació amb totes les passes a seguir i que “resol el 80% de preguntes que ens fan els futurs alumnes en aquest període”. També hi ha disponible el número de telèfon 93 776 62 40, i es poden seguir les novetats a les xarxes socials, d’Instagram, Facebook i X (Twitter).

Font: L’EOI Martorell activarà les preinscripcions el 4 de setembre per als cursos d’anglès i d’alemany