Les artesanes dels boixets es retroben a la plaça de les Puntaires per tancar el curs

Categories General

La plaça de les Puntaires ha tornat a aplegar, aquest dissabte a la tarda, el berenar de cloenda del curs de l’Associació de Puntaires de Martorell. L’entitat va recuperant les seves activitats en comptagotes després de les restriccions de la pandèmia. La norantena de puntaires no es trobaven a la seva plaça des del juny de 2019 i, la d’avui ha estat marcada per l’alegria del retrobament i el fet d’anar recuperant la normalitat.

Les assistents a la cloenda, a més de gaudir d’un refrigeri, han fet una petita demostració de com es fan les puntes de coixí i s’han pogut veure diferents tècniques com “la contemporània, la geomètrica o de coixí rodó”, especifica la presidenta de l’Associació de Puntaires de Martorell, Antònia Gelabert.

Antònia Gelabert, presidenta de l’Associació de Puntaires de Martorell

Quatre cops per setmana, -dilluns, dimarts, dimecres i divendres- de 16.00h a 19.00h es troben “al casal per aprendre la tècnica amb les professores Paquita Bernadàs i Mari Jiménez”, explica la presidenta. Fer puntes de coixí és “una artesania gens difícil, però que cal dedicar-li constància i paciència”, afegeix Gelabert. Però el benefici més gran que els hi aporta “és l’amistat”, assegura la presidenta de les puntaires.

Antònia Gelabert, presidenta de l’Associació de Puntaires de Martorell

Les participants han estat obsequiades amb un detall i han rebut la visita dels regidors de govern, Lluís Amat, Andreu González i Cristina Dalmau.

Properes sortides de les puntaires

Tot i celebrar el berenar de final de curs, les sortides de les puntaires martorellenques no cessen. Demà assistiran a la 27a Trobada de Puntaires de la Festa Major Petita de Sant Antoni a Tiana. El 10 de juliol exhibiran les seves artesanies a Pallejà. De cara al nou curs, el 16 d’octubre, visitaran Andorra.

Font: Les artesanes dels boixets es retroben a la plaça de les Puntaires per tancar el curs