Les cooperatives CUEME preparades per al seu mercat, dimarts a la rambla de Les Bòbiles

Categories General

Les cooperatives de les escoles de Martorell participants en el projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’, José Echegaray, Mercè Rodoreda, La Mercè i El Pontarró, vendran els seus productes el proper dimarts, 7 de juny, a la rambla de Les Bòbiles, als voltants del Mercat Municipal. Serà de 9.00 a 13.00h.

Els estudiants han culminat el treball realitzat durant tot el curs, i ja ho tenen tot enllestit per sortir al carrer i vendre els productes que han elaborat artesanalment en el marc del projecte ‘Cultura emprenedora a l’escola’, promogut per la Diputació de Barcelona i gestionat per la Regidoria de Promoció Econòmica. L’objectiu del projecte és fomentar les competències i els valors de l’emprenedoria a través de la creació i la gestió d’una cooperativa a l’escola.

Els cooperativistes han fet tasques de promoció de les seves cooperatives visitant els estudis de Ràdio Martorell 91.2 FM per enregistrar les seves falques de ràdio , on han publicitat els seus productes i han convidat a la gent a visitar les seves parades. També han realitzat un taller d’aparadorisme per aprendre muntar de manera òptima les seves paradetes gràcies a la col·laboració d’alumnes de CFGM Màrqueting i Publicitat de l’Institut Joan Oró.

A més, han treballat durant tot el curs els diferents passos a seguir per crear una cooperativa amb tot el procés que comporta: constitució de la cooperativa (denominació, estatuts, capital a aportar per cadascun dels socis, organització, gestió i tancament…), elecció del producte, disseny imatge corporativa, finançament, producció, venda final i l’aportació de part dels beneficis a projectes d’interès social.

Gràcies a aquest projecte els alumnes han incorporat a la seva formació aspectes clau per al seu futur, com és la iniciativa personal (esperit emprenedor), la creativitat, aprendre a aprendre, el treball en grup, el lideratge, el tractament de la informació i competència digital, la concreció d’objectius, la presa de decisions i assumpció de risc, coneixement i la interacció amb el món físic, la planificació i el desenvolupament o l’avaluació. El projecte s’ha integrat dins les hores lectives escolars i el treball curricular s’adapta als continguts de l’empresa, de forma que les matemàtiques, la llengua o la plàstica han servit per aprendre totes les qüestions relacionades amb l’emprenedoria.

Aquest curs 2021-22, Martorell amb les seves quatre escoles participants, ha constituït nou cooperatives escolars amb un total de 200 alumnes: ‘Echegart’ i ‘L’artesania de l’Echega’ (Escola José Echegaray), ‘Rodocoop’, ‘EquipMR’ i ‘Children Company’ (Escola Mercè Rodoreda), ‘Femcoop’, ‘Coopeco’ (Escola La Mercè) i ‘Galàxia Manualitats’ (Escola El Pontarró).

Font: Les cooperatives CUEME preparades per al seu mercat, dimarts a la rambla de Les Bòbiles