Les diferents formes de cultura popular donen vida al primer dissabte de Fira de Primavera

Categories General

El primer dissabte de Fira de Primavera 2022 ha tancat amb un canvi de plans a causa de la pluja que ha privat del plat fort, la representació de la llegenda del Pont del Diable (a càrrec de la companyia Fun Day Mondays), però ha mantingut la gran majoria d’actes previstos per a avui i ha esquivat els canvis de temps com ha pogut. La inauguració de les tres fires i la celebració de la Diada de Sant Jordi han conviscut, en paral·lel, amb una Fira de Primavera que ha tingut La Vila com a epicentre i les colles de cultura popular com les protagonistes.

La farmàcia Bujons ha obert les seves portes, mentre que L’Enrajolada ha rebut les visites teatralitzades en què els visitants en coneixen el seu origen i els seus detalls. A l’aparcament del Vapor, els més petits han gaudit d’activitats relacionades amb Sant Jordi, i la mostra de motos clàssiques i antigues no ha fallat a la seva cita, a la Ferreteria Bacarisas, que promou l’AMCAM.

I ha estat a la tarda quan les colles han omplert els carrers de La Vila. Primer, amb la plantada del Drac FaFum, els Gegants de Martorell, els Capgrossos de Martorell, els Bastoners de Martorell i la colla convidada de Parets del Vallès. Els Capgrossos han estat els qui han mostrat la novetat de la ballada, i és que han presentat dues figures, el Llop i La Caputxeta, que s’enfoquen en els capgrossos més joves i neixen amb la intenció d’implicar-los més encara en les seves activitats. El cap de colla, Josep Segura, ha exposat que han ampliat el seu repertori per veure més nens com a capgrossos, “la majoria són capgrossos per a adults”.

Josep Segura, cap de colla Capgrossos de Martorell

Després ha començat la cercavila fins a arribar al passeig del Quarter, on se celebra la sisena edició de la Fira Gastronòmica i en què el públic pot gaudir de l’oferta que mostren els establiments martorellencs. Les amenaces de pluja feien patir Ana Víctor, d’El Celler de Martorell, i Oliver Galindo, del restaurant Aqqua, que tot i que han vist complerts els mals pronòstics, no han privat de celebrar la fira.

Anna Víctor i Oliver Galindo

Els dos darrers actes de dia a l’aire lliure sí que han hagut de canviar de plans. La representació de la llegenda del Pont del Diable i el concert d’Amaia Miranda han quedat posposats, la segona sense data encara. Els capgrossos de Martorell actuaran demà (21.30h) en la representació de llums, música i drons que portarà la companyia Fun Day Mondays, una elecció que segons Segura suposa una “gran il·lusió”.

Josep Segura, cap de colla Capgrossos de Martorell

Els grups SMEGMA, The Tyets i el DJ John’s Lemmon tanquen en forma de concerts el dissabte de fira, des de la Nau 2 de Ca n’Oliveres.

 

 

Font: Les diferents formes de cultura popular donen vida al primer dissabte de Fira de Primavera