Les novel·les de Maria de la Pau Janer i Aniol Florensa, al febrer a la Biblioteca

Categories General

Maria de la Pau Janer i Aniol Florensa presentaran aquest febrer a la Biblioteca Tots els noms d’Helena i Lladruc d’estrelles , respectivament. Els usuaris gaudiran d’una xerrada sobre la vida i obra de Màrius Torres i una sortida relacionada. També s’anirà al teatre, es farà un taller de màscares tribals, contes i una exposició sobre el filòsof Raimon Panikkar.

Tots els noms d’Helena és la darrera novel·la de l’escriptora mallorquina. Rellegeix la Ilíada amb ulls de dona, plena d’emocions, personatges inoblidables, episodis de la història mítica, escenaris clàssics i molta èpica. Serà el 9 de febrer a les 18.30h, i la presentació la farà el periodista martorellenc Eduard Pujol.

“Janer escenifica de manera extraordinària una visió d’aquest gran clàssic de la literatura mundial: la història de grecs i troians, una guerra descomunal plena d’accions heroiques i causada pel gran amor de Paris a Helena”, diu la tècnica de la Biblioteca Josefina Canals.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

L’altra presentació arribarà el 23 de febrer (18.30h) amb Lladruc d’estrelles , d’Aniol Florensa. “S’hi parla d’en Narcís, qui comença a treballar de documentalista en una editorial i té com a primer encàrrec recopilar informació sobre un dels crims més estrambòtics i macabres de la història de Catalunya: el cas Trempera”. L’obra ha guanyat el III Premi Vilassar de Noir de novel·la negra en català. El regidor de Cultura i escriptor, Andreu González, presentarà l’autor i la seva obra.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

Continua el cicle ‘Vistes de dron sobre literatura’. Ara, amb una xerrada i sortida guiada conduïdes per Alba Bohigas sobre el poeta Màrius Torres, el 8 de febrer (11.00h). “És un gran poeta del nostre país, que va emmalaltir de tuberculosi als vint-i-cinc anys i la seva poesia, plena d’elements imaginístics, reflecteix aquesta situació personal complicada i difícil”. La sessió s’acompanya d’una sortida el dia 16 de febrer a Sant Quirze Safaja, poble on va morir a causa de la malaltia -al Sanatori de Puig d’Olena- i on va ser enterrat, al cementiri.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

També s’anirà al teatre, a veure Terra Baixa (reconstrucció d’un crim), el 10 (17.00h), una interpretació del popular clàssic català en ple segle XX, sota la direcció de Pablo Ley. Canals destaca que “encara hi ha algunes places disponibles”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

S’apropa el Carnestoltes i l’equipament organitzarà un taller de màscares tribals gegants, a càrrec de Creativa, per a infants a partir de 6 anys. El 14 de febrer (18.15h) es confeccionaran caretes sobre cartó i es decoraran amb fulls gruixuts ondulats, ràfies, cartolines de colors tenint en compte la simetria.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

De caràcter més tècnic i temàtic, es col·labora el 16 de febrer (18.30h) amb el Centre d’Estudis Martorellencs per presentar el llibre Mètode Rocafort. Perfilació criminològica a l’estudi de les activitats arqueofurtives , de Joan-Carles Alay Rodríguez. Un manual sobre l’estudi de les intervencions arqueològiques il·legals, l’arqueofurtivisme.

Els nadons gaudiran de cançons, moixaines i jocs de falda el 21 de febrer (17.30h). Serà amb la Gisela Llimona i ‘Primeres paraules’, per a que infants de fins a 3 anys s’endinsin al món dels sons i de la comunicació verbal. Per als majors de 3, l’Hora del conte presenta ‘Contes per somiar’, amb Sara Genovart, que explicarà relats seus i d’altres autors amb històries d’il·lusió, amor i imaginació el dissabte 25 (11.30h).

L’equipament recorda que el 16 de febrer és la data límit per presentar els originals al 48è Premi Vila de Martorell (premivila.martorell.cat ), i que fins al 10 de febrer continuarà funcionant el servei de l’Aula d’Estudi, per a que els estudiants preparin els seus exàmens.

Font: Les novel·les de Maria de la Pau Janer i Aniol Florensa, al febrer a la Biblioteca