Les noves mesures de prevenció al mercat de Buenos Aires faciliten les compres segures

Categories General

Fa dues setmanes que l’Ajuntament de Martorell, a través de la Regidoria de Comerç, ha implantat noves mesures de prevenció de la COVID-19 al mercat no sedentari del barri de Buenos Aires, que se celebra els dissabtes. La intenció és garantir la seguretat dels paradistes i compradors, i respectar les mesures de distància i higiene que recomanen les autoritats sanitàries. La superfície del mercat s’ha ampliat, l’espai per a les parades s’ha reduït de vuit a sis metres per a cadascuna i els accessos estan controlats per tal que els clients no s’aglutinin.

Les prop de 140 parades es concentren, principalment, a l’aviguda de les Mancomunitats Comarcals, tot i que també al carrer Verge de la Mercè. Amb les noves mesures s’ha ampliat la superfície del mercat i s’ha deixat més espai entre parada i parada. A més, i a diferència de la disposició anterior, ara no hi ha parades davant de l’altra, sinó que es respecten els espais. I un dels trets diferencials dels últims dos caps de setmana de mercat és que s’ha separat les parades de fruita de la resta de negocis. L’entrada al mercat de fruita s’hi fa pel carrer de Lluís Recasens i s’ha de guardar fila per tal que no s’hi acumulin els compradors.

Els paradistes confien en les mesures

Els propietaris de les parades intenten atraure els clients que s’hi apropen. La majoria coincideix a destacar que la prohibició de sortir dels municipis durant els caps de setmana limita l’arribada de clients d’altres poblacions, i ara es dediquen als veïns martorellencs per seguir amb el negoci.

Antonio Coruña és el propietari d’una parada de coques i productes dolços. Explica que el canvi d’ubicació i la manca de visitants d’altres poblacions els ha canviat la rutina que ja havien establert cada dissabte: “Venien de fora i se’ns omplia la parada, ara hem baixat al 50% la nostra feina”.

Antonio Coruña, paradista

Robert Garrido gestiona una parada de roba d’esport i aplaudeix el canvi de localització de la parada, perquè creu que “la gent no s’amuntega, ara està millor, tot i que els compradors venen amb una mica de por”.

Robert Garrido, paradista

El paradista Pedro Garcia coincideix a destacar que la nova distribució afavoreix les vendes i que “han encertat amb les mesures, ara ja està tot millor i ha quedat bastant bé”.

Pedro Garcia, paradista

Diferents agents de la Policia Local i de Protecció Civil, així com treballadors de l’ajuntament, vetllen per tal que les entrades i sortides es facin de manera ordenada i es respecti l’ordre i s’evitin aglomeracions.

Font: Les noves mesures de prevenció al mercat de Buenos Aires faciliten les compres segures