Les obres de desdoblament de la B-224 entre Martorell i Sant Esteve començaran la primavera de 2023

Categories General

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest matí l’inici de la licitació de les obres de desdoblament de la B-224 entre Martorell i Sant Esteve Sesrovires i ho ha fet en la visita del conseller de Territori, Juli Fernández, en un dels punts d’aquesta carretera. L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i el batlle de sant Esteve Sesrovires Enric Carbonell han acompanyat el conseller, així com el subdirector general de Projectes i Obres del Departament de Territori, Pedro Malavia.

Les actuacions en aquest tram de dos quilòmetres començaran la primavera de 2023, tot just després de conèixer qui serà l’empresa encarregada de dur-les a terme, i tindran una durada de 24 mesos. L’import d’aquestes obres serà de 28 milions d’euros i, un cop finalitzades, permetran alliberar la urbanització martorellenca del Pou del Merli dels 30.000 vehicles que hi circulen diàriament.

El conseller Fernàndez ha exposat que el tram que s’intervindrà millorarà de cara als veïns i n’afavorirà la seva qualitat de vida, “h haurà una transformació de la mobilitat”. L’activitat econòmica en aquesta zona, ha explicat, també se’n veurà beneficiada.

Conseller de Territori Juli Fernàndez

Una obra dins una actuació global

Les actuacions que començaran la primavera de 2023 s’emmarquen dins un pla que la conselleria ha engegat i que preveu intervenir a Piera, Vallbona d’Anoia, Sant Sadurní d’Anoia, Masquefa, Sant Llorenç d’Hortons i La Beguda.

Quan clogui el projecte, les comarques del Baix Llobregat i l’Anoia podran connectar-se amb les variants de l’AP7 i l’A2, així com la B40 i el Vallès Occidental, un eix de mobilitat segur i més accessible. En aquest sentit, l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa ha apuntat que “és importantíssim i necessitem fer una via d’alta capacitat”.

Alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa

L’alcalde de Sant Esteve Sesrovires Enric Carbonell, de la seva banda, ha incidit en el factor econòmic, recordant que les actuacions de la propera primavera “permetrà que aquesta activitat econòmica es desenvolupi”.

Alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell

Les actuacions en aquest tram preveuen desdoblar els primers 500 metres i crear una nova connexió a Martorell, complementària a la que ha existeix. S’ha projectat una via de dues calçades de dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada, vorals exteriors d’1,5 metres i un interior d’un metre. Per tal de facilitar les connexions, es construirà una rotonda elevada sobre el vial que connecta l’A-2 i l’AP-7 i una segona per connectar els carrers Puig del Ravell amb Barons de Castellvell. Dins d’aquesta intervenció s’ha signat un conveni de col·laboració entre el Departament de Territori, l’Ajuntament de Martorell, l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, l’INCASÒL, Infraestructures.cat i la Junta de Compensació del sector 3 Xàmenes.

 

Font: Les obres de desdoblament de la B-224 entre Martorell i Sant Esteve començaran la primavera de 2023