Les olles d’escudella tornaran a fumejar diumenge a la Fira de Santa Llúcia

Categories General

La 42a Fira de Santa Llúcia del barri de Rosanes ja és aquí. Aquest diumenge 17 de desembre al matí, l’associació de veïns del barri prepararà quatre olles gegants d’escudella barrejada per repartir entre tothom qui en vulgui, a la plaça del 25 de Setembre. És l’acte central d’una matinal amb fira nadalenca, esmorzar de germanor, xocolatada, quinto popular i concert de la coral.

Els voluntaris del barri encendran els focs per a fer bullir les olles pel volts de les 08.00h, i prepararan un esmorzar de germanor, a 2 euros el tiquet. A les 10.30h, es posarà en marxa el Mercat de Nadal i la xocolatada popular, seguida del quinto -un bingo amb números cantats que repeteix de l’any passat-, el vermut popular, a les 12.00h, i la cantada de la Coral Rosanes, a les 13.00h, que aquest any celebra el 20è aniversari. Mitja hora més tard, començarà el repartiment de l’escudella.

Xavier Folqué, president de l’associació de veïns, destaca que “una bona colla de voluntaris del barri treballem dies abans per fer l’escudella. Primer encarreguem tots els productes, i el dissabte a la tarda ens reunim per preparar tots els elements: les verdures, les carns i les mandonguilles”.

Xavier Folqué, president AV Rosanes

Els voluntaris també van a buscar llenya, amb la col·laboració de l’ADF Martorell, i la transporten fins a la plaça per a encendre els focs.

Xavier Folqué, president AV Rosanes

La fusta cremant farà bullir quatre olles gegants, que donaran “per a unes 400 racions d’escudella”, comenta Folqué. Per tant, afirma que “qui en vulgui cal que s’afanyi, ja que s’acaba de seguida!”. Per això, cal anar el mateix diumenge, a partir de les 09.00h, a comprar els tiquets, a 3 euros la ració. Caldrà portar els recipients de casa per a que s’hi serveixin les racions.

Xavier Folqué, president AV Rosanes

Quant al Mercat de Nadal que es munta a la plaça, el president de l’associació del barri Rosanes recorda que estarà composat “de paradetes per comprar des de dolços i pastissos, cava, plantes decoratives, ramets de la sort, i un munt de coses més”. Algunes entitats també hi seran presents, com és el cas de l’ONG Mans Mercedàries i de l’associació de Puntaires de Martorell, que faran una exhibició de la seva destresa amb els boixets.

Xavier Folqué, president AV Rosanes

Folqué recorda que encara s’hi és a temps de posar parada: “Qui vulgui ha d’avisar-nos enviant un mail a barri.rosanes@gmail.com, i dir-nos de què voldria posar la parada”. Destaca l’esforç que fan els veïns per tirar endavant amb aquesta tradició de fa molts anys i anima tothom “a participar, passant una estoneta pel nostre barri. Us ho passareu bé”.

The post Les olles d’escudella tornaran a fumejar diumenge a la Fira de Santa Llúcia appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Les olles d’escudella tornaran a fumejar diumenge a la Fira de Santa Llúcia