Les seleccions catalanes de futbol sala tanquen a Martorell una temporada plena d’èxits

Categories General

La 12a Festa del Futbol Català ha arrencat amb la 6a Cloenda de Seleccions Catalanes de Futbol Sala, que l’Àrea Esportiva i de Seleccions Catalanes de la Lliga Catalana de Futbol Sala ha celebrat a l’Auditori Centre del Cultural de Martorell. L’esdeveniment ha conglomerat a més de 300 persones i ha estat un emotiu homenatge als jugadors i jugadores i als tècnics de les seleccions catalanes que enguany han tornat a brindar una temporada històrica amb sis campionats i dos subcampionats.

Tot just un any enrere, les nou seleccions catalanes de futbol sala celebraven un èxit sense precedents, després de disputar les nou finals possibles i guanyar-ne sis. Un fet que semblava irrepetible, però 365 dies després, a la 6a Cloenda de Seleccions Catalanes de Futbol Sala, s’ha celebrat que de les darreres 18 finals dels Campionats d’Espanya de Seleccions Territorials de Futbol Sala Base, Catalunya n’ha disputat 17.

En l’acte han estat presents més de 100 jugadors i jugadores de les seleccions Benjamí, Aleví femenina i masculina, Infantil femenina i masculina, Sub16 femenina i masculina i Sub19 femenina i masculina, arropats per familiars i cossos tècnics. Uns staffs encapçalats per Jordi Gay, juntament amb Jordi Barrero, Rubén González, Roc Jordana, Rubén Jaén, Estefa Jémez, Laia Fernández, Iván Calle, Horacio Álvarez, Andreu Falomí, Chusi Manchado, Juani Mora, Clàudia Ramos i la feina sovint invisible, però essencial d’Iván Vázquez, Pere Molina i els fisioterapeutes Arnau Casas i Àlex Petralia.

L’esdeveniment s’ha iniciat a les 19.00 hores amb un vídeoresum del que han estat els nou campionats 2022-2023. Equips, pinyes, celebracions, molts gols, grans aturades, càntics i molta felicitat.

Seguidament, ha estat el torn d’agrair i homenatjar a dues persones molt importants especials per a les seleccions catalanes els darrers anys. En Rubén González, després de 6 temporades a l’estructura de seleccions, marxa amb el títol Sub19 masculí sota el braç. D’altra banda, en Jordi Gay, màxim artífex de l’evolució i èxits de l’Àrea Esportiva i de Seleccions Catalanes de la Lliga Catalana de Futbol Sala, decideix posar punt i final havent alçat 29 campionats i 13 subcampionats en 14 temporades i, sobretot, haver creat i assentat un projecte i un estil molt marcats per a les seleccions catalanes de futbol sala a Catalunya.

A continuació, el Director General de la Federació Catalana de Futbol i Director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle, ha agraït a Rubén González i Jordi Gay el seu esforç i dedicació a les seleccions i a la Federació Catalana de Futbol, però sobretot ha posat en valor la seva humanitat. A més, Calle ha volgut traslladar a jugadors i jugadores, tècnics i familiars, que els vuit trofeus presents al Centre Cultural de Martorell són motiu de celebració, però encara més la manera amb la qual s’han disputat els nou campionats amb lluita, entrega i respecte a companys, rivals, entrenadors i àrbitres.

La segona part de la cloenda ha estat un reconeixement a totes les seleccions. Una a una han pujat a l’escenari de l’auditori, per a recollir cada integrant una samarreta quadribarrada de la Selecció Catalana a mans dels entrenadors professionals Juanlu Alonso, Imanol Arregui, Josán González, Diego Ríos i Santi Valladares. Prèviament, s’ha projectat un vídeoresum de cada equip en el seu respectiu campionat.

Per tal de concloure l’acte i com ja és tradició, tots els jugadors i jugadores acompanyats de tots els tècnics, dirigents federatius i entrenadors professionals s’han fet una fotografia de família que quedarà pel record.

Font: Les seleccions catalanes de futbol sala tanquen a Martorell una temporada plena d’èxits