L’Escola Lutgarda arriba al 100% de rendiment gràcies a Mans Mercedàries

Categories General

L’ampliació de l’escola Lutgarda, al barri d’Ongata Rongai (Kenya), s’engloba dins del projecte de l’ONG Mans Mercedàries. Aquesta iniciativa va començar l’any 2015 i ha acabat aquest 2022, gràcies a la col·laboració de l’entitat martorellenca, i els voluntaris i voluntàries que han dedicat el seu temps i suport econòmic per tirar-la endavant.

“El projecte s’ha dividit en quatre camps de treball en què s’han anat creant les diferents plantes de l’escola i la infraestructura de seguretat. Primer, les aules d’Infantil, després les plantes dedicades a Primària i, finalment, la teulada. L’estiu passat es va donar per finalitzat el projecte i es va inaugurar l’edifici. Per fi l’Escola Lutgarda ja rendeix al 100%”, detalla Montse Torras, membre de l’ONG. A l’Àfrica comença el curs al febrer i acaba a novembre.

Montse Torras, membre de l’ONG Mans Mercedàries

La idea de fer una escola a Ongata Rongai va sorgir arran de la petició de totes les famílies del barri l’any 2015, amb motiu de lluitar contra el segrest de nens i nenes per tràfic d’òrgans. Part de la canalla, d’entre 2 i 10 anys, que estan pel carrer mentre els pares treballen, desapareixen i, fins i tot, s’han trobat cadàvers als contenidors.

Davant la desesperació de les mares i pares, es va encaminar el projecte de formar una escola amb l’objectiu de poder facilitar un lloc segur per als infants. “Allà la canalla fa l’esmorzar, el dinar i el berenar, d’aquesta manera tenen complet l’educació, els àpats i la seguretat”.

Montse Torras, membre de l’ONG Mans Mercedàries

Aquest projecte ha estat possible gràcies a tots els col·laboradors, especialment l’Ajuntament de Martorell i de Sant Feliu del Llobregat, també als mitjans de comunicació que han donat veu i a totes les activitats solidàries que fa l’associació, juntament amb les quatre escoles de La Mercè.

Això sí, tot i que el projecte d’ampliar l’Escola Lutgarda ja s’ha complert, l’ONG Mans Mercedàries no ha cessat la seva activitat. Aquest estiu emprendran una altra iniciativa per acabar de construir una escola per a nenes a la capital d’Angola, Luanda, amb l’objectiu que elles també puguin formar-se i saber quins són els seus drets. La gent que vulgui col·laborar es pot fer sòcia o pot fer un donatiu a través del web mansmercenaries.org .

Montse Torras, membre de l’ONG Mans Mercedàries

Amb tot, l’ONG Mans Mercedàries vol fer una crida a la participació del concert solidari que oferirà l’Escola Municipal de Música de Martorell a benefici del projecte a Angola. L’actuació es farà a El Progrés durant la propera Fira de Primavera.

 

Font: L’Escola Lutgarda arriba al 100% de rendiment gràcies a Mans Mercedàries