L’Escola Municipal de Música obre les preinscripcions per al curs 2024-25

Categories General

L’Escola Municipal de Música de Martorell ha obert el període de preinscripció per al proper curs 2024-25. Qualsevol persona interessada en ser alumne el curs vinent a Cal Nicolau pot informar-se i preinscriure’s al web www.escolademusica.martorell.cat fins a finals d’aquest mes. El centre preveu una oferta formativa de més d’una trentena de cursos, repartits segons edat: música per a nadons, sensibilització, ensenyament bàsic, ensenyament a joves i adults, aprofundiment i nivell avançat.

La primera de les categories és la de música per a nadons, a partir de 9 mesos d’edat. La segueix la sensibilització, dirigida a nens i nenes de 3 a 6 -amb els grups de Xinxines, Picarols, Platerets i Xilòfons-. Pel que fa a l’ensenyament bàsic, inclou assignatures com conjunt instrumental, llenguatge musical, instrument, cor infantil, combo de veus, orquestra a Banda, recursos pianístics i combo.

La novetat d’enguany, com apunta la directora del centre Carmen Valero, és que en aquesta categoria “començarem als 7 anys, a diferència del curs actual, que ho feia als 8”.

Carmen Valero, directora de l’Escola Municipal de Música

Quant a la categoria de joves i adults (de 13 anys en endavant), s’impartiran assignatures com ensemble instrumental, cor adult, llenguatge musical, instrument, orquestra a Banda, conjunt de guitarres i combo.

Referit al nivell avançat, Valero destaca que “Si voleu avançar o teniu la intenció de professionalitzar-vos, preparem per a fer les proves d’accés tant a un conservatori professional com a l’Escola Superior de Música de Catalunya o al Liceu, per a fer estudis superiors”. I si l’alumne no es vol acollir a un programa concret, “pot apuntar-se a algun grup coral o instrumental, o bé a producció musical i creació de cançó”.

Carmen Valero, directora de l’Escola Municipal de Música

Referit a l’aprofundiment, l’EMM oferta cursos de cançó, teoria, producció i impro.

D’altra banda, el centre ensenyarà fins a 13 instruments el curs vinent: piano, guitarra clàssica, guitarra moderna, baix elèctric, bateria, saxòfon, trompeta, trombó, flauta, clarinet, violí, violoncel i cant.

Una escola amb molta implantació i tradició a Martorell

L’EMM acumula més de 50 anys de trajectòria i dues dècades sent reconeguda pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Actualment, compta amb 18 professors i 300 alumnes. A més de la part formativa del músic, Valero ressalta també “la part preformativa, on el músic o alumne s’exposa davant del públic i mostra la seva música, la seva interpretació”. Enumera també les oportunitats de mostrar-se davant del públic: Santa Cecília, concerts de Nadal, audicions avaluatives i a l’aula, concert de final de curs (dins la Festa de la Música), i les Jam Session a l’Ateneu de Can Carreres.

Carmen Valero, directora de l’Escola Municipal de Música

A més, l’EMM es projecta més enllà de les activitats oficials i participa en altres activitats que es fan a Martorell dins la Festa del Roser, la Fira de Primavera, el Fem Dansa, el Divers i el PAS, o col·laboracions amb entitats com ara Mans Mercedàries.

The post L’Escola Municipal de Música obre les preinscripcions per al curs 2024-25 appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: L’Escola Municipal de Música obre les preinscripcions per al curs 2024-25