L’exposició ‘Processos’ del Muxart Espai d’Art aterra a la Biennal de València

Categories General

Aquest dissabte s’ha celebrat, al vestíbul de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València , l’acte de benvinguda de l’exposició Processos. Un projecte sobre la creativitat artística , del Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis. La mostra s’exhibeix en aquest espai de la capital valenciana des del passat dimarts, en el marc de la Biennal Ciutat Vella Oberta de València, i fruit d’un intercanvi artístic.

L’acte ha comptat amb una recepció als artistes de l’exposició, Edo García; Júlia Ruiz: LALTRE Col·lectiu; MHO Dueñas i SIBUX. Alhora, ha tingut lloc la performance Dibuixos de l’ànima: Posa una picada d’ullet a la teva vida , a càrrec de Xavi Carrillo. La tècnica de Museus de Martorell, Yolanda Insa, ha agraït la bona acollida que han tingut a València.

Yolanda Insa, tècnica Museus de Martorell

Processos ha desembarcat a València fins el 7 de gener de 2022, amb un conjunt de 10 obres de Jaume Muxart, que corresponen a la sèrie Paisatges al·lucinants (any 2006). També s’exhibeixen 2 documentals: un és Àngels (2014) i l’altre, la vídeoinstal·lació Espera , obra de Marc Àvila (2019) en la que també hi apareix el pintor martorellenc, comenta Yolanda Insa.

Yolanda Insa, tècnica Museus de Martorell

Processos lluirà a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, al carrer de Sant Ferran 12, fins al 7 de gener de 2022. Es podrà veure de dilluns a divendres de 10.00 a 21.00h i els dissabtes de 10.00 a 14.00h. Tancarà els diumenges i els dies 6, 8 i 25 de desembre d’enguany, a més de l’1 i el 6 de gener de 2022.

Els comissaris de Processos són Laura Bel i Rafa Haro, membres fundadors d’Obertencanal, associació que busca activar el teixit artístic del Montserratí i el Baix Llobregat Nord a través de propostes expositives i esdeveniments que giren entorn a la creació contemporània. Aquesta primera experiència vol posar l’accent en la importància del procés creatiu com a element principal de tot fet artístic.

Aquesta acció cultural forma part de l’intercanvi entre el Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis i el Crea Zona Oberta de València. Fruit d’aquest intercanvi, es va inaugurar durant la passada Festa del Roser l’exposició Crea Zona Oberta al Muxart -s’hi podrà veure fins al 9 de gener-. Aquesta exposició mostra l’obra d’artistes guardonats amb Menció d’Honor a la Biennal de València 2017 i 2019.

Font: L’exposició ‘Processos’ del Muxart Espai d’Art aterra a la Biennal de València