L’Hospital de Martorell comença la vacunació contra la COVID dels seus 630 professionals

Categories General

Avui s’ha iniciat la campanya de vacunació enfront la COVID-19 a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), després que el Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública anunciessin la setmana passada que s’avançava la vacunació en paral·lel a la campanya de les residències. Durant les properes setmanes, està previst subministrar les dosis Als 630 empleats del centre hospitalari.

Durant aquesta jornada, s’han vacunat una total de 254 professionals (un 40,32%) amb la vacuna de Pfizer Biontech. La Vanessa Vidal, Cap d’Àrea d’Infermeria de la FHSJDM, ha estat la primera professional a qui se li ha administrat la vacuna. El procés de vacunació s’ha portat a terme per quatre infermeres durant tres hores i mitja. Està previst que aquest dijous es vacunin 150 professionals més. El ritme de vacunació de la resta de professionals anirà marcat per les vacunes que es vagin facilitant.

El gerent de la FHSJDM, Dr. Manel Álvarez, ha explicat que “la vacuna serà per a totes aquelles persones que donen servei a la nostra institució, ja siguin d’empreses externes, com els de laboratoris, neteja o menjadors”. Álvarez ha remarcat que la campanya s’ha desenvolupat de forma àgil i coordinada, gràcies al suport de l’assistència primària de Martorell.

Dr. Manel Álvarez, gerent FHSJDM

El Dr. Álvarez ha recordat que el risc de contagi continua estant en la comunitat, ja que als hospitals “tenim uns protocols de seguretat i higiene molt estrictes”. I ha incidit que “la vacuna és un gran pas, però no per estar vacunats ens hem de sentir segurs. La gran lluita contra la malaltia continua sent la mascareta, la higiene de mans i la distància social”.

Dr. Manel Álvarez, gerent FHSJDM

Des de la FHSJDM volen remarcar que avui ha estat un gran dia en l’avenç per a la lluita contra la COVID-19 en el centre.

Font: L’Hospital de Martorell comença la vacunació contra la COVID dels seus 630 professionals