L’Hospital de Martorell i la UCF, pioners en ‘microlearning’ per difondre el ‘Procediment d’incidents violent’

Categories General

La Unió Consorci Formació (UCF) ha desenvolupat una acció de microlearning adreçada a tot el col·lectiu de professionals de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) per formar-los en l’abordatge de situacions derivades d’agressions o violència, tant física com verbal, per part dels usuaris i els seus acompanyants. Aquest microcurs, ofereix una oportunitat de formació basada en les experiències pròpies dels professionals, amb l’objectiu de sensibilitzar-los i proporcionar-los eines necessàries per actuar davant de situacions violentes.

D’una banda, s’inclou una formació preventiva que capacita els professionals per evitar o reduir els riscos d’incidents violents. D’altra banda, el curs també aborda les actuacions i protocols de seguretat a realitzar en cas que ja s’hagi produït l’incident. Aquest curs ha estat creat amb la col·laboració de Snackson, plataforma integral per al desenvolupament de microcursos, que permet accedir a petites dosis de contingut, amb sessions de només 2-3 minuts al dia, directament des del telèfon mòbil. Actualment, uns 40 comandaments de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell estan realitzant aquest curs de microlearning , que està previst que acabi a finals de 2023.

La FHSJDM s’ha convertit en un exemple de referència en la utilització del microlearning com a iniciativa de difusió sobre procediments interns. De cara a 2024, durà a terme aquest curs de microlearning a tota la plantilla, prioritzant els col·lectius en base als riscos i l’exposició a situacions d’incidents violents. I amb el potencial que ofereix la plataforma ja s’està plantejant nous reptes per al futur dins una àmplia campanya de formació.

 

The post L’Hospital de Martorell i la UCF, pioners en ‘microlearning’ per difondre el ‘Procediment d’incidents violent’ appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: L’Hospital de Martorell i la UCF, pioners en ‘microlearning’ per difondre el ‘Procediment d’incidents violent’