L’Hospital de Martorell rebrà una subvenció de Salut de 32 milions d’euros per a la seva ampliació

Categories General

El Govern de la Generalitat ha aprovat autoritzar el Departament de Salut a destinar més de 32 milions d’euros per reformar i ampliar l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell amb la finalitat de promoure la millora d’una infraestructura clau per al sistema públic de salut.

En aquest sentit, l’acord autoritza Salut a concedir una subvenció a la Fundació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), a través de la subscripció d’un conveni, destinat a finançar les obres de reforma i ampliació del centre per tal de poder atendre la demanda assistencial de forma ajustada a la previsió de població de futur, així com de millorar les seves instal·lacions.

L’alcalde de Martorell i president de la FHSJDM, Xavier Fonollosa, ha recordat que “des del 2008, des de l’Ajuntament de Martorell i des de la FHSJDM estem demanant l’autorització d’aquest finançament per a l’ampliació i millora del nostre hospital. El centre “se’ns ha quedat petit i necessitem que creixi, no només en espai sinó també en qualitat”.

El batlle ha incidit en què durant aquests anys “hem tingut diferents reunions. Com a alcalde m’he trobat amb fins amb quatre consellers, i finalment han tirat endavant quelcom que estem treballant des de fa temps”. Fonollosa ha aclarit que la inversió no serà de cop, sinó “una subvenció plurianual de 3,10 milions d’euros cada any durant els propers 10. Això ens permet afrontar aquesta important obra d’ampliació i millora, i ho celebrem”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell i president FHSJDM

El projecte preveu actuacions de reforma en el 90% de l’espai de l’hospital, l’ampliació de l’edifici actual i també la construcció d’un nou edifici per a l’atenció ambulatòria, que acollirà les consultes externes, els gabinets i l’hospital de dia, tant mèdic com oncològic, amb espais més amplis i confortables.

Amb el conjunt d’aquesta intervenció, l’hospital incrementarà un 25% la superfície útil i passarà dels 13.300 m2 actuals als 16.500 m2, cosa que li permetrà augmentar la seva capacitat resolutiva. Les obres dotaran el centre d’un quiròfan més, una sala de dilatació addicional i més llits d’hospitalització, així com l’ampliació de l’àrea d’urgències amb 19 boxes més, un 63% més dels que té actualment.

Font: L’Hospital de Martorell rebrà una subvenció de Salut de 32 milions d’euros per a la seva ampliació