L’IES Joan Oró apropa estudiants d’FP a les empreses reprenent les Jornades Tecnològiques

Categories General

L’Institut Joan Oró de Martorell torna a celebrar les Jornades Tecnològiques després d’una aturada a causa de la pandèmia. Són un compendi d’actes en el que hi prenen part alumnes de formació professional dual, que estableixen un vincle amb empresaris de la zona i que coneixen així les necessitats laborals del dia de demà.

L’acte de presentació, celebrat aquest dimarts a El Progrés, va comptar amb la benvinguda a càrrec de la directora del centre, Manoli Amezcua, que es va dirigir als alumnes vinculats a les cinc famílies de la formació professional que s’imparteix al centre: sanitat, transport i manteniment de vehicles, administració i gestió, química i comerç i màrqueting.

Tot seguit, es van presentar les empreses que estan vinculades a l’Oró: “Ha vingut una representació de les empreses amb les que molt habitualment col·laborem”, destacava la tutora de l’Institut i organitzadora de l’esdeveniment, Helena Mauri. A continuació, el psicòleg de la UB Frederic de Gràcia va fer una xerrada “sobre coaching i actitud positiva, analitzant què és l’esforç i com intentar arribar a on es vol”.

Helena Mauri, tutora de l’IES Joan Oró

Aquest intercanvi entre els alumnes de la formació professional i les empreses és vital per a la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, qui va cloure l’acte. Ella mateixa destacava que “la formació sense la part de les empreses no té sentit. Avui en dia no concebim una formació sense vessant pràctica per conèixer cap a on es va”.

Cadenas afegia que “com a Ajuntament diem que la formació professional és el futur, ja que Martorell és una ciutat que té moltíssimes empreses i, per tant, molts llocs de feina. Però la majoria necessiten de formacions com les que avui s’han presentat”. Per als alumnes és important aquest contacte: “quan els ofereixes aquesta píndoles, s’incentiven en els estudis del dia a dia i aprenen a tenir una mirada cap al futur”.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament

Mauri recorda que les Jornades han continuat dimecres “amb diversos tallers, la visita al Molí Fariner per a una activitat de creativitat, la visita a vàries empreses i l’arribada al centre de representants d’empreses per explicar la seva experiència professional, la seva manera de treballar i les característiques del perfil de professional que necessiten”.

Helena Mauri, tutora de l’IES Joan Oró

Totes aquestes activitats són, per a la regidora de Promoció Econòmica, “molt positives per l’alumnat, perquè van a veure empreses, parlen amb els empresaris i passen tota una jornada amb ells. Això els dona una mirada més propera i els fa més espabilats a l’hora de buscar-se la vida”.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament

Les empreses que col·laboren amb l’Institut Joan Oró són Esic; Vanti Digital; Anko Nobel; EAE; Nexus; Forch; Blinker; Iveco Spain; Manain Gruas; Rectificadora Carcassona; Autel; Solé Diesel, així com també la participació del Molí Fariner, del Taller de Ceràmica Catalana Antiga d’Esparreguera i de l’Arxiu Municipal de Martorell.

Font: L’IES Joan Oró apropa estudiants d’FP a les empreses reprenent les Jornades Tecnològiques