L’Insitut Joan Oró presenta els beneficis de la formació dual a les empreses

Categories General

El Centre de Promoció Econòmica va acollir ahir la presentació del programa ‘Dualitza l’Oró’ i una jornada de Networking empresarial. El projecte posat en marxa des de l’Institut Joan Oró de Martorell, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell i de la Generalitat de Catalunya, vol promoure la modalitat d’estudis Dual.

L’acte va iniciar-se amb la presentació dels centres i els cicles formatius, a càrrec de la directora de l’Institut Joan Oró, Manoli Amezcua, qui va traslladar que el centre treballa per seguir implantant la modalitat d’estudis dual a tots els seus cursos de formació professional i pretén seguir promovent aquesta tipologia d’aprenentatge, un mètode molt funcional, que beneficia tant a empreses com a alumnes.

Manoli Amezcua, directora INS Joan Oró

Seguidament es va donar pas als representants de les empreses Idisc i Solé Diesel per parlar de bones pràctiques, ja que són dues de les empreses que ja treballen amb alumnes de formació dual. Núria Riera d’Idisc, va explicar la seva experiència treballant amb alumnes que alhora s’estan formant. Va subratllar els avantatges que suposa, tant per l’empresa com per al jove. D’una banda, tot i estar fent una inversió amb aquest aprenent, serà un benefici per a l’empresa i una millora de competitivitat.

Núria Riera, Idisc

Víctor González, representant de l’empresa Solé Diesel, va fer èmfasi en el benefici que suposa per l’empresa i va encoratjar tots els representats d’empreses assistents. Els alumnes tot i ser aprenents, aporten i ajuden a treure endavant la feina de l’empresa i també parla de la gran empenta que suposa per als alumnes que comencen a treballar amb el currículum pràcticament en blanc i marxen amb una gran experiència laboral.

Víctor González, representant Solé Diesel

Carmen Rey tutora de la Família Professional Comerç i Màrqueting del Joan Oró, va explicar el funcionament de la modalitat dual per tal de que les empreses presents coneguessin la metodologia, cabdal a molts països europeus. Rey va afirmar que la dual facilita la transició al món laboral, dona la primera experiència professional al currículum, permet compaginar estudis i treball, i assolir competències laborals i retribució econòmica. Per part de les empreses suposa una recerca i retenció de talent, participació en el procés de selecció i formació, transmetre la cultura de l’organització i un retorn a la inversió en temps i diners (1.000 hores d’estada a l’empresa).

Finalment, l’alcalde Xavier Fonollosa va cloure l’acte afegint que la formació professional dual millora de la qualificació professional de l’alumne i incrementa la competitivitat de l’empresa. El batlle va considerar que la dual és la modalitat que el teixit empresarial local ha d’implementar ja que ens trobem en una situació de dèficit de gent qualificada professionalment i amb un superàvit de formats graduats universitaris.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La cap tècnica del Centre de Promoció Econòmica, Carme Moles, va donar pas al refrigeri final i a la sessió de Networking empresarial, on les empreses van poder entrar en contacte amb altres empreses i amb alumnes del Cicle Superior de Màrqueting i Publicitat, per així ampliar la xarxa de contactes.

Aquest projecte s’emmarca dins del Premi a la Millor Campanya d’FP Dual, iniciativa organitzada per CaixaBank Dualitza i el Departament d’Educació, i forma part del conveni signat entre totes dues entitats amb l’objectiu d’impulsar l’FP Dual.

Font: L’Insitut Joan Oró presenta els beneficis de la formació dual a les empreses