Lliurats els premis dels concursos de dibuix i foto de la Setmana de la Lactància

Categories General

Avui ha tingut lloc a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), l’acte d’entrega dels premis a les guanyadores dels concursos de dibuix i fotografia que organitza durant la Setmana de la Lactància Materna 2022, amb el tema central de l’alletament matern. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la regidora de Salut, Soledad Rosende, i el director gerent de la FHSJDM, Dr. Jordi Trelis.

La Beatrice Baffi de 12 anys ha estat l’autora del dibuix premiat i ha rebut un lot de material de pintura. La guanyadora ha dit que “estava molt emocionada de poder participar en aquest concurs perquè m’agrada el tema de la lactància i volia expressar-ho a través del dibuix. La llet és bàsicament l’aliment del nadó durant els primers mesos de vida. Al dibuix hi ha el dit d’un nadó unit amb un fil al mugró de la mare. S’hi pot llegit en anglès ‘True Love’, amor de veritat”.

Beatrice Baffi, guanyadora concurs dibuix

Pel que fa al concurs de fotografia per a persones de més de 16 anys, la guanyadora ha estat per a la fotògrafa Nerea Lope Barranco, qui s’ha endut un taló per valor de 200 euros. Lope ha expressat que “s’ha de naturalitzar l’alletament, un pit és un pit i al final estàs alimentant una persona. Capturo moments, l’impuls. Crec que a la imatge es veu amb naturalitat una mare alletant el seu nadó amb la caiguda de la llet, que segueix sent un estigma que no es visibilitza”.

Nerea Lope Barranco, guanyadora concurs fotografia

La Setmana de la Lactància Materna 2022 ha estat una activitat organitzada per la FHSJDM juntament amb l’ASSIR Baix Llobregat Nord – Atenció Primària Costa de Ponent i ha comptat amb el suport dels Ajuntaments del Baix Llobregat Nord: Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, El Bruc, Esparreguera, Gelida, Masquefa, Martorell, Olesa de Montserrat, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons.

Font: Lliurats els premis dels concursos de dibuix i foto de la Setmana de la Lactància