Llum verda perquè Martorell passi dilluns a la fase 0,5

Categories General

El Govern de l’Estat finalment ha aprovat la proposta del Departament de Salut de la Generalitat, i Martorell entrarà el proper dilluns en la fase intermèdia. La denominada fase 0,5 vol dir que s’alleugiran algunes mesures de confinament i que podrem fer compatibles algunes activitats habituals amb evitar la propagació del virus.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha detallat que en aquesta fase híbrida es permetrà comprar als comerços de menys de 400 metres quadrats sense cita prèvia. S’ampliaran les vetlles funeràries perquè hi puguin assistir fins a 10 familiars mantenint la distància de seguretat. Els centres de culte religiós també poden acolliran un terç del seu aforament habitual. Les biblioteques podran obrir per oferir només el servei de préstec sense sales de lectura ni activitats. Els museus obriran amb un terç de l’aforament. Les escoles i centres educatius podran obrir però només per fer tasques de neteja i administratives.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

En aquesta fase 0,5, però, encara no es podran obrir els gimnasos i els centres esportius. Tampoc podran obrir bars i restaurants, ni tan sols les terrasses, només per oferir menjar per emportar-se. No es podran fer les trobades familiars i d’amics a dins de les cases amb un màxim de 10 persones. No suposa cap canvi en la mobilitat ni en les franges horàries per baixar al carrer.

250 persones afectades per coronavirus

Avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 17 infectats per coronavirus, dels quals 13 són personal sanitari i quatre són pacients ingressats amb positiu (cinc dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 18 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 27 positius i 206 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 250 persones infectades de coronavirus de les quals 215 són de Martorell.

A més, avui hem de lamentar la mort d’un martorellenc a les residències de gent gran. S’han donat d’alta nou persones a l’Hospital Sant Joan de Déu i al Sagrat Cor.

Font: Llum verda perquè Martorell passi dilluns a la fase 0,5