Mans Mercedàries fa balanç del Camp de Treball a Angola i presenta el proper, a Moçambic

Categories General

L’ONG Mans Mercedàries ha celebrat, aquest vespre, la xerrada per explicar el 29è Camp de Treball del passat estiu a Angola. En un acte a l’Auditori, els responsables de l’ONG han agraït la solidaritat dels cooperants i de tota la gent que ha fet aportacions, tant econòmiques com de material. La propera cita serà l’estiu vinent a Moçambic.

Prop de 150 persones s’han aplegat al Centre Cultural per conèixer el darrer Camp de Treball de la mà de la seva responsable, Montse Torras. També s’ha projectat un power point amb fotografies i un vídeo, i s’ha fet pujar a l’escenari a la missionera martorellenca Josefina Cortadella, a l’alcalde Xavier Fonollosa i a regidors de l’equip de govern. El públic ha acabat ballant al ritme del ‘Liamba’, dansa africana que han apadrinat enguany els cooperants.

Torras ha recordat que el Camp de Treball s’ha fet “en dues fases: primer, a l’Orfenat de Kudielela i després, a l’Escola Irma Palacios de Luanda”.

Montse Torras, responsable de l’ONG Mans Mercedàries

No s’ha deixat ningú per agraïr: els 9 voluntaris desplaçats a l’Àfrica; socis i padrins de l’ONG; els ajuntaments de Martorell i de Sant Feliu de Llobregat; els quatre centres educatius mercedaris; entitats culturals i clubs esportius; famílies; comerços i particulars. “Tots plegats són els nostres àngels de la guarda”, ha dit.

I en especial, la missionera Josefina Cortadella, qui en aquestes dates de l’any sol visitar el seu poble natal, i qui ha agraït des de l’estrada el que fan “L’ONG, l’Ajuntament de Martorell i tota aquesta gent”. També ha explicat que “la meva tasca a Angola és controlar que puguem comprar tot el que es necessita i que arribin tots els materials enviats des d’aquí”.

Josefina Cortadella, missionera a Angola

També han pujat a l’escenari, convidats per l’ONG, l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora de Cooperació Àngels Soria, d’altres regidors de l’equip de govern i membres de la Regidoria de Cooperació, obsequiats amb objectes representatius d’Angola pel seu suport econòmic i logístic prestat. Fonollosa ha lloat “la feina de la Montse Torras i el Ton Toset, de tota la resta de junta de l’ONG i de tots aquells cooperants que lluiten per fer, entre tots, un món millor”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

 

25è aniversari i pròxima destinació a Moçambic

Torras ha anunciat que l’estiu vinent Mans Mercedàries posarà rumb cap a Moçambic en el 30è Camp de Treball: “Serem a tres llocs diferents. Primer, a Maputo, on tornarem a la Lar Tiberíades i a l’Escola Infantil Lutgarda a Katembe; després a Beira, per acabar un projecte de construcció d’un centre educatiu d’aules d’estudi per als infants, d’alfabetització, de jocs i de trobada. I finalment anirem a la leproseria de n’Kondezi, origen de l’acció solidària de l’ONG”.

Montse Torras, responsable de l’ONG Mans Mercedàries

Torras ha recordat també que el 10 de desembre d’enguany se celebrarà “el 25è aniversari de la fundació de Mans Mercedàries. Tenim previst un calendari amb molts actes per a celebrar-ho”.

Font: Mans Mercedàries fa balanç del Camp de Treball a Angola i presenta el proper, a Moçambic