Mans Mercedàries impulsa un projecte de beques universitàries per a joves

Categories General

L’ONG Mans Mercedàries continua desplegant el Programa de Beques Universitàries per a que joves dels països on duu a terme ajuda humanitària accedeixin als estudis superiors i millorin el seu futur. L’entitat demana suport econòmic a nous padrins per incrementar el número de beques. És l’acció solidària més imminent de l’ONG, que en paral·lel recull material per al proper camp de treball.

El programa va néixer el 2018 i des d’aleshores s’han concedit 21 beques, repartides entre les Filipines, Malawi, Angola, Moçambic i Haití. El seu objectiu és “que nois i noies que han acabat el batxillerat i que volen estudiar a la universitat puguin seguir amb la seva formació, encara que no tinguin mitjans econòmics”, comenta la responsable de l’ONG, Montse Torras. Per a això, busquen nous padrins que facin un cop de mà.

Montse Torras, responsable de l’ONG Mans Mercedàries

Torras explica que, en aquests dos anys, ja hi ha hagut uns quants estudiants que han finalitzat les carreres -la majoria, relacionades amb la medicina-, i d’altres que hi estan immersos. Recalca que “ara ens arribaran noves peticions, perquè el curs universitari a l’Àfrica ha començat al gener després de dos mesos d’aturada per les vacances d’estiu a l’hemisferi sud”.

Montse Torras, responsable de l’ONG Mans Mercedàries

Recollida de material per a Kenya: es necessiten portàtils i ulleres

En paral·lel, l’entitat recull materials per al 26è Camp de Treball . Diumenge passat, els seus cooperants es van reunir amb el Departament de Cooperació de l’Ajuntament a El Círcol per preparar els equipatges solidaris amb tot el material donat fins ara per a l’escola d’Ongata Rongai. De moment han recollit “molta roba, samarretes, material esportiu i escolar, sabates de vestir i d’esport per als alumnes i gent necessitada del barri”.

Torras afegeix que “ara el que més necessitem són ordinadors, ulleres i peluixos. Pel que fa al material informàtic, es demanen “portàtils que la gent tingui a casa i que ja no faci servir. Els reprogramarem per a que es destinin a formar noves aules d’informàtica”. De moment, ja se n’han recollit una quinzena.

Montse Torras, responsable de l’ONG Mans Mercedàries

Pel que fa a les ulleres, es demanen “aquelles que ja no fem servir i que tenim desades en un calaix, però que a l’Àfrica poden ser d’utilitat a alguna persona. De moment, en tenim 23”.

Montse Torras, responsable de l’ONG Mans Mercedàries

La recollida de peluixos pretén que “se’n pugui regalar com a mínim un a cada infant”.

Torras recorda que tothom qui vulgui fer aportacions, sigui fent de padrí del Programa de Beques Universitàries o bé per donar material per als Equipatges Solidaris, es pot posar en contacte amb l’ONG al telèfon 696 86 98 24. El material es pot portar al Col·legi La Mercè o bé, si s’escau, es passarà a recollir a domicili.

Font: Mans Mercedàries impulsa un projecte de beques universitàries per a joves